Dragnea: Noul proiect politic privind reforma PSD va fi finalizat până în februarie

Preşedintele executiv Liviu Dragnea a declarat duminică, la finalul şedinţei Comitetului Executiv, că noul proiect politic de reformă a PSD va fi finalizat până la sfârşitul lunii februarie, înainte de congres, şi va viza inclusiv proceduri în privinţa membrilor de partid cu probleme în justiţie.

208 afișări
Imaginea articolului Dragnea: Noul proiect politic privind reforma PSD va fi finalizat până în februarie

Dragnea: Noul proiect politic privind reforma PSD va fi finalizat până în februarie (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Dragnea a fost întrebat dacă Comitetul Executiv a decis ca membrii PSD cu probleme în justiţie să se retragă din funcţiile publice.

”A rămas să discutăm pentru Statut să existe mai multe prevederi de genul ăsta. A rămas în ianuarie-februarie să facem o procedură care să fie foarte clară în Statut”, a răspuns Dragnea.

El a fost întrebat dacă nu ar fi riscantă această măsură având în vedere numărul reprezentanţilor PSD cu probleme în justiţie.

”S-a discutat de principiu...oricum în două luni de zile cred că avem timp suficient în partid să găsim o procedură ca să nu mai ajungem în niciun fel de situaţie neplăcută. Să-l punem şi pe premier sau preşedinte în situaţia să ceară unui coleg să facă una sau alta...să fie ceva automat”, a răspuns liderul PSD.

Dragnea a precizat că, în privinţa disocierii funcţiilor politice de cele publice din administraţie, urmează să aibă loc consultări cu organizaţiile judeţene pentru a se stabili dacă această măsură se aplică şi la nivel naţional sau doar la nivel local.

”Este important să facem această distincţie pentru a nu mai crea senzaţia nimănui că cineva care ocupă o funcţie administrativă deţine şi multă putere politică. Dacă o să ajungem la concluzia că trebuie să fie separat şi la nivel central, adoptăm şi lucrul ăsta”, a mai precizat liderul PSD.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici