Dragnea: Oprea poate fi un premier bun, dar PSD nu poate rămâne într-un guvern în care nu dă premierul

Preşedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a declarat joi că Gabriel Oprea ar putea fi un prim-ministru bun, dar PSD nu poate face parte dintr-un guvern în care premierul nu este dat de social-democraţi.

655 afișări
Imaginea articolului Dragnea: Oprea poate fi un premier bun, dar PSD nu poate rămâne într-un guvern în care nu dă premierul

Gabriel Oprea (Imagine: Marius Dumbraveanu/Mediafax Foto)

"Gabriel Oprea cred că poate să facă faţă funcţiei de prim-ministru (...) Părerea mea este că poate fi un prim-ministru bun, dar PSD nu poate rămâne într-un guvern în care premierul nu este dat de partidul nostru. Din punct de vedere politic nu se poate", a spus Liviu Dragnea, la B1TV, comentând scenariile potrivit cărora vicepremierul Gabriel Oprea ar putea prelua conducerea Exectivului, în cazul în care Victor Ponta face pasul înapoi.

Dragnea a mai spus că este firesc ca partidul cel mai mare din coaliţie să dea premierul, aşa cum a fost înţelegerea iniţială.

Liderul PSD a mai spus că nu se pune problema de a asigura un interimat prelungit la guvern, pentru că această variantă nu este posibilă din punct de vedere constituţional, ci de validarea unui nou guvern.

Dragnea a mai declarat că, în ipoteza în care Victor Ponta decide să-şi dea demisia, lucru de care, personal nu este deloc convins, PSD nu are nicio înţelegere făcută cu PNL, ci se va discuta în coaliţie această situaţie şi se va găsi o soluţie.

"Nu avem nicio înţelegere făcută cu PNL, eu sper să rămână puternic, dacă ajungem în situaţia aceea (ca Ponta să-şi dea demisia-n.r) vom discuta în coaliţie şi vom găsi o soluţie", a spus Dragnea.

El a adăugat că nu are niciun semnal din partea preşedintelui Klaus Iohannis că, în eventualitatea demisiei lui Ponta, ar numi un premier tot de la PSD, adăugând că ar fi un risc ca Ponta să-şi dea demisia.

"Preşedintele Iohannis nu a spus aşa ceva, că premierul rămâne la PSD, preşedintele are dreptul constituţional să desemneze un candidat pentru funcţia de premier, eu ştiu că până acum Iohannis a vorbit despre dorinţa lui de a avea un guvern PNL. (...) Este un risc (ca Ponta să-şi dea demisia-nr.)", a mai arătat Dragnea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici