Dragnea: Personal, îl susţin în continuare pe Victor Ponta, cred că şi partidul o va face. Nu moţiunea de cenzură a PNL poate genera o schimbare a sa

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, vineri, la Ploieşti, că PSD susţine rămânerea la guvernare şi că, personal, îl sprijină în continuare pe Victor Ponta, Dragnea adăugând că, după părerea sa, şi partidul îl va susţine pe premier, transmite corespondentul MEDIAFAX. Totodată, Dragnea a susţinut că o eventuală moţiune de cenzură a PNL nu are şanse să fie votată.

429 afișări
Imaginea articolului Dragnea: Personal, îl susţin în continuare pe Victor Ponta, cred că şi partidul o va face. Nu moţiunea de cenzură a PNL poate genera o schimbare a sa

Dragnea: Personal, îl susţin în continuare pe Victor Ponta; cred că şi partidul o va face (Imagine: Marius Dumbraveanu / Mediafax Foto)

Prezent, vineri, la Ploieşti, la conferinţa de alegeri a conducerii PSD Prahova, liderul social-democrat Liviu Dragnea a caracterizat situaţia de trimitere în judecată a premierului Victor Ponta drept una "foarte grea".

"E o situaţie foarte grea pentru că sunt consecinţe foarte importante şi pentru partid, şi pentru stabilitatea guvernamentală, şi pentru ţară. Nu discutăm, deci, de susţinerea sau nu a unui primar de comună. Eu, personal, îl susţin în continuare pe Victor Ponta", le-a declarat Liviu Dragnea jurnaliştilor înaintea deschiderii conferinţei PSD Prahova.

Liderul social-democrat a afirmat că partidul pe care-l conduce susţine rămânerea la guvernare şi că PSD va discuta atât în interiorul partidului, cât şi interiorul Coaliţiei de guvernare despre situaţia generată de trimitera în judecată a premierului.

Dragnea a mai spus că, în opinia sa, şi partidul îl va susţine în continuare pe Victor Ponta şi că situaţia acestuia va fi discutată la Comitetul Executiv de săptămâna viitoare, chiar dacă acesta fusese convocat în alt scop.

Întrebat dacă PSD a mai trecut în istoria sa printr-o situaţie la fel de complicată, Dragnea a spus că nu ştie ca partidul să fi traversat o perioadă atât de dificilă în timp ce se afla la guvernare.

Dragnea: Nu moţiunea de cenzură a PNL poate genera o schimbare a lui Ponta

Liviu Dragnea mai spune că o eventuală moţiune de cenzură a PNL nu are şanse să fie votată, el susţinând că ”nu moţiunea de cenzură a PNL poate să genereze sau nu o schimbare a lui Victor Ponta”.

Dragnea a afirmat, vineri, la Ploieşti, răspunzând unei întrebări a jurnaliştilor, că nu este o noutate faptul că PNL vrea să depună o moţiune de cenzură şi că, în opinia sa, moţiunea nu ar avea şanse să treacă de Parlament.

În acest context, Dragnea a spus că o eventuală schimbare a lui Ponta din funcţia de premier nu poate fi generată de moţiunea de cenzură a opoziţiei.

”E dreptul lor constituţional. (...) Nu moţiunea de cenzură a PNL poate să genereze sau nu o schimbare a lui Victor Ponta. Vom discuta în partid. Dar nu cred că ne putem permite să intrăm într-o aventură politică. Cred că şi colegii din coaliţie susţin în continuare lucrul ăsta”, a spus Liviu Dragnea.

Acesta a mai spus că partidul nu caută un premier, ”pentru că PSD are un prim-ministru care se numeşte Victor Ponta”.

De asemenea, liderul social-democrat a afirmat că PSD este un partid ”cu resurse foarte multe, deci nu poate fi pus niciodată într-o situaţie fără ieşire”.

Premierul Victor Ponta a fost trimis în judecată, joi, în stare de libertate, de către procurorii DNA, pentru 17 infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală şi spălarea banilor, alături de alte patru persoane, între care senatorul Dan Şova şi directorul Complexului Rovinari. Ponta, avocat la data faptelor, era reprezentant legal al Cabinetului Individual de Avocat "Ponta Victor-Viorel".

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, după trimiterea în judecată a premierului Victor Ponta, că "imaginea României are foarte mult de suferit", iar, din punctul său de vedere, soluţia la această problemă ar fi cea pe care a propus-o şi în iunie, el vorbind atunci despre o demisie a premierului.

Iohannis a arătat că susţine în continuare soluţia despre care a vorbit în iunie, el solicitând atunci demisia premierului.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, în 5 iunie, că, în condiţiile în care DNA a comunicat că premierul Victor Ponta este învinuit de fapte penale, i-a solicitat demisia acestuia, el spunând că, în opinia sa, este o "situaţie imposibilă" pentru România ca premierul să fie învinuit de fapte penale.

Ulterior, premierul Victor Ponta a anunţat că respectă poziţia publică a preşedintelui Klaaus Iohannis, dar că a fost numit la conducerea Guvernului de către Parlament şi numai Parlamentul îl poate demite.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici