Dragnea: UDMR nu a venit cu o listă de "condiţii nenegociabile", nu există steaguri pentru ţinuturi

Preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, vineri, la Alexandria, că reprezentanţii UDMR nu au pus "condiţii nenegociabile" în discuţiile cu reprezentanţii PSD, menţionând însă că nu vor fi acceptate "steaguri pentru anumite ţinuturi sau minorităţi" care să fie arborate în teritoriu.

156 afișări
Imaginea articolului Dragnea: UDMR nu a venit cu o listă de "condiţii nenegociabile", nu există steaguri pentru ţinuturi

Dragnea: UDMR nu a venit cu o listă de "condiţii nenegociabile", nu există steaguri pentru ţinuturi (Imagine: Mihai Barbu/Mediafax Foto)

Dragnea a fost întrebat, într-o conferinţă de presă, care au fost condiţiile UDMR pentru a accepta intrarea la guvernare alături de USD.

"Nu au venit cu condiţii «avem o listă de condiţii nenegociabile şi le facem pe astea». Nu, discutăm de programul de guvernare, discutăm de fomula guvernamentală, discutăm o anumită pondere în structurile administrative, centrale şi locale, astea sunt discuţiile", a spus Dragnea.

Liderul PSD a menţionat că noul guvern USD va prelua programul USL, care poate fi completat cu propuneri din partea UDMR sau altor partide din viitoarea coaliţie, însă "trunchiul principal rămâne programul de guvernare al USL".

De asemenea, preşedintele executiv al PSD a menţionat că nu se pune problema în discuţiile cu reprezentanţii UDMR pentru acceptarea arborării de steaguri ale ţinuturilor sau minorităţilor naţionale.

"Am primit solicitări de la structuri asociative ale autorităţilor locale să reglementăm procedura prin care ei îşi pot adopta steaguri proprii, ale fiecărei comunităţi. Actul normativ a fost în dezbatere publică, a fost în continuare în dezbatere publică, nu este ordonanţă, va fi un proiect de lege care ori fi adoptat şi iniţiat de Guvern, ori va fi iniţiat prin procedură parlamentară de grupuri parlamentare sau parlamentari. Ce este foarte important de ştiut, se introduce obligativitatea ca pe fiecare instituţie din subordinea autorităţilor locale să fie arborat drapelul României, ăsta este cel mai important lucru. Nu discutăm de steaguri pentru anumite ţinuturi sau steaguri ale minorităţilor naţionale, aşa ceva nu există", a declarat Dragnea.

De asemenea, liderul PSD a dat asigurări că în cazul Legii amnistiei social-democraţii nu vor iniţia şi nu vor redemara procedura de adoptare a acestui act normativ.

El a mai afirmat că discuţia finală cu reprezentanţii UDMR va avea loc luni, înainte de reuniunea Comitetului Executiv al PSD.

La rândul său, preşedintele PC, Daniel Constantin, a susţinut că a purtat discuţii cu reprezentanţii UDMR pe tema programului de guvernare în domeniul agriculturii, iar din punct de vedere politic nu vor exista probleme în viitoarea coaliţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici