Ponta: Am propus UDMR să facă parte din guvernare. Fiecare partid va avea vicepremier. Pricopie va fi ministrul Educaţiei şi în noul Guvern

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, că va merge săptămâna viitoare, marţi, în Parlament cu un Guvern care va asuma în totalitate programul USL, el arătând că a propus UDMR să facă parte din guvernare şi că fiecare partid component coaliţiei parlamentare va avea un vicepremier.

1709 afișări
Imaginea articolului Ponta: Am propus UDMR să facă parte din guvernare. Fiecare partid va avea vicepremier. Pricopie va fi ministrul Educaţiei şi în noul Guvern

Ponta: Am propus UDMR să facă parte din guvernare. Fiecare partid va avea vicepremier

Ponta a spus, la Antena 3, că va prezenta Parlamentului o structură guvernamentală aşa cum era şi a USL, pentru a da mesajul că liberalii pot reveni oricând în Executiv.

Premierul a precizat că majoritatea parlamentară va fi asigurată de USD, grupul minorităţilor şi UDMR, pentru a se asigura o majoritate stabilă.

Ponta a spus că Guvernul va avea structura actuală din care vor lipsi 2, 3 sau 4 poziţii care nu s-au dovedit absolut necesare.

"Nu e timp de mari schimbări. E un mesaj către liberali că nu le ia nimeni posturile", a spus Ponta, care a arătat că Guvernul viitor va fi alcătuit în mare parte din actualii miniştri.

Întrebat dacă Florin Georgescu de la BNR va revini la Finanţe, Ponta a spus: "Mi-aş dori, nu cred că nu se va întâmpla acest lucru".

El a mai spus că este important ca toate partidele componente să aibă reprezentare clară în Guvern, dacă se poate la nivel de vicepremier.

Ponta: Pricopie va fi ministrul Educaţiei şi în noul Guvern

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, că actualul ministru al Educaţiei, Remus Pricopie, va face parte şi din viitoarea structură a Cabinetului.

"La Educaţie intenţionez să îl păstrez pe domnul Pricopie să-şi ducă mai departe proiectele începute", a spus Ponta.

Premierul a precizat că va anunţa luni toate numele miniştrilor, când va avea toate discuţiile cu toate forţele politice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici