După eşecul din 2019, Dan Barna nu exclude o nouă candidatură la preşedinţie, după ce-i expiră mandatul lui Iohannis

Vicepremierul Dan Barna, co-preşedinte al Alianţei USR PLUS, a declarat, sâmbătă, că analizează posibilitatea unei noi candidaturi la prezidenţiale, în 2024, pe care este pregătit să şi-o asume. „Nu o exclud (candidatura – n.r.), nici nu este o chestiune de viaţă şi de moarte”.

118 afișări
Imaginea articolului După eşecul din 2019, Dan Barna nu exclude o nouă candidatură la preşedinţie, după ce-i expiră mandatul lui Iohannis

După eşecul din 2019, Dan Barna nu exclude o nouă candidatură la preşedinţie, după ce-i expiră mandatului lui Iohannis

Co-preşedintele USR PLUS, Dan Barna, a spus, sâmbătă, la Digi 24, că în 2019, când a ieşit pe locul 3, după Klaus Iohannis şi Viorica Dăncilă, a fost, de fapt, „o victorie a resemnării împotriva speranţei”.

Întrebat dacă va cere votul românilor şi la alegerile prezidenţiale din 2024, Dan Barna s spus că nu exclude această posibilitate.

„Asta voi decide împreună cu colegii mei, poate să fie. Nu exclud. (...) Nu se face de azi pe mâine (politica – n.r.), dar în egală măsură ceea ce pot să spun acum cu fermitate este că îmi doresc să am o prezenţă cât mai consistentă în politica din România şi în următorii ani. Dacă asta va presupune şi o candidatură la prezidenţiale, mi-o voi asuma fără niciun fel de problemă. Este unul dintre scenariile care există şi la care mă gândesc. E un scenariu real, e un scenariu care există, despre care discutăm, discută şi colegii mei, discut şi eu. Vom vedea dacă asta va fi decizia până la urmă. Nu o exclud, nici nu este o chestiune de viaţă şi de moarte. Este o posibilitate”, a spus Barna.

Întrebat, în continuare, dacă îşi mai doreşte să fie preşedintele României, Barna a spus că experienţa de acum doi ani l-a învăţat să fie pregătit.

„Asta am învăţat eu, ca să vă spun foarte sincer: experienţa candidaturii la prezidenţiale de acum doi ani m-a învăţat că trebuie să fii pregătit pentru genul acesta de situaţie şi în momentul de faţă mă pregătesc. O să vedem ce se va întâmpla. (...) Este vorba de a construi un proiect şi de a construi o poveste, un naraţie legată de ce perspective are România, perspective politice şi în contextul acestor proteste pe care le vedem zilele acestea. Nu e foarte simplu. Nu e doar <vreau să candidez la prezidenţiale! Ura! Bravo> şi s-a rezolvat. E mai complicat un pic şi una dintre super-puterile mele este exact capacitatea de a analiza pe îndelete fiecare pas”, a mai spus Dan Barna.

La alegerile prezidenţiale din 2019, Klaus Iohannis a obţinut 37,82% şi a câştigat al doilea mandat, şi ultimul constituţional. El a intrat în turul doi cu Viorica Dăncilă - 22,26%, iar Dan Barna - 15,02%, a fost eliminat. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici