Băsescu şi Geoană, în turul doi al alegerilor prezidenţiale

Actualul preşedinte Traian Băsescu şi candidatul PSD Mircea Geoană s-au clasat pe primele două poziţii la scrutinul privind alegerile prezidenţiale, potrivit sondajelor de la ieşirea de la urne.

434 afișări
Imaginea articolului Băsescu şi Geoană, în turul doi al alegerilor prezidenţiale

Băsescu şi Geoană, în turul doi al alegerilor prezidenţiale

Exit poll realizat de CURS:

Potrivit CURS, Traian Băsescu a obţinut 33,59%, iar Mircea Geoană 31,2% din voturile exprimate.

Candidatul PNL, Crin Antonescu, a obţinut 21,7% dintre voturi, potrivit sondajului CURS, comandat de TVR.

Candidatul PRM Corneliu Vadim Tudor a obţinut 4,2 %, independentul Sorin Oprescu a fost preferat de 3,26% din alegători, candidatul UDMR Kelemen Hunor 3,14%, candidatul PNG-CD Gigi Becali 1,81%, iar ceilalţi candidaţi au obţinut 1,1%.

Exit-poll realizat de CSOP şi IRES:

Potrivit acestui exit-poll difuzat de B1TV, Traian Băsescu a obþinut 33,2% din voturi, iar Mircea Geoană 30,3% după datele înregistrate până la ora 19.00.

Locul al treilea este ocupat de Crin Antonescu, 22%.

Urmează, pe locul 4, Kelemen Hunor, cu 4,9%.

Potrivit sondajului, după Kelemen Hunor urmează Corneliu Vadim Turdor, cu 4% din voturi.

Sorin Oprescu ocupă locul al şaselea, cu 3,2% iar George Becali, locul al 7-lea cu 1,5%.

Ceilalţi candidaţi au obţinut 0,9% din voturi.

Exit-poll realizat de INSOMAR:

Potrivit exit-poll-ului realizat de INSOMAR şi difuzat de Realitatea TV, Traian Băsescu avea la ora 21.00 32,8% din voturi, iar Mircea Geoană 31,2%.

Conform exit-poll-ului INSOMAR, al treilea clasat este tot Crin Antonescu, cu 21,2%.

Exit-poll realizat de CCSB:

Potrivit CCSB, Traian Băsescu a obţinut 34,0% din voturi , iar Mircea Geoană 30,4%, după datele înregistrate până la ora 21.00.

Crin Antonescu a obţinut 22,4% din voturi.

Independentul Sorin Oprescu a fost preferat de 3,5% dintre alegători.

Traian Băsescu

Băsescu: Candidaţii dreptei au câştigat majoritatea, să se ţină cont în formarea Guvernului

Candidatul Traian Băsescu a declarat, după publicarea rezultatelor exit-poll-urilor, că el şi reprezentantul PNL, candidaţii de dreapta, au câştigat, în primul tur, majoritatea, lucru de care, potrivit preşedintelui în funcţie, trebuie să se ţină cont la formarea Guvernului.

"Astăzi înregistrăm în primul tur al alegerilor prezidenţiale foarte apropiat cu acela pe care l-am obţinut în 2004 într-o alianţă, ceea ce arată un extraordinar progres 2004-2009 faţă de electoratul nostru, faţă de solidaritatea electoratului cu soluţiile noastre. Dacă privim cu atenţie, constatăm că votul electoratului românesc a fost unul profound de dreapta. Candidatul susţinut de PDL, PNŢCD şi alte formaţiuni a obţinut împreună cu candidatul PNL peste 50%, faţă de aproape 34%, cât am obţinut împreună în 2004. Este, în opinia mea, un motiv extrem de serios, ca oamenii politici să ţină cont în alcătuirea viitorului Guvern de opţiunea electoratului românesc", a spus Băsescu.

Geoană insinuează tentativa de fraudă şi face apel la votanţii lui Antonescu pentru turul doi

Candidatul PSD la Preşedinţie, Mircea Geoană, a afirmat, după anunţarea de către televiziuni a estimărilor rezultatelor la vot, că este profund preocupat de tentativele de fraudare şi a mulţumit în special electoratului care a votat cu Crin Antonescu.

Geoană a spus, pe scena amplasată în curtea sediului central al PSD că, dincolo de cei care l-au votat, mulţumeşte în special celor care au votat cu alţi candidaţi decât cu Traian Băsescu, el nominalizând în acest sens electoratul lui Crin Antonescu, Sorin Oprescu, Kelemen Hunor, Corneliu Vadim Tudor, George Becali şi Remus Cernea.

Candidatul PSD a făcut un apel la unitate. "Să unim ţara şi să îndreptăm răul făcut de cei cinci ani de scandal. Ceea ce ne uneşte este mai important decât ceea ce ne dezbină. Dacă suntem uniţi, nimic nu este imposibil pentru noi", a afirmat Geoană.

Candidatul PSD a mai citit de pe paginile pe care le pregătise că doreşte să instaleze până la Crăciun un guvern format din cei mai competenţi oameni atât din cadrul majorităţii parlamentare care l-a susţinut pe Klaus Iohannis, cât şi din afara acesteia.

"Chem partidele ai căror candidaţi au luat voturile exprimate împotriva actualului preşedinte,social-democraţi, liberali, să dăm o nouă şansă cu sânge proaspăt", a spus Geoană.

Candidatul PSD a reluat tema fraudării alegerilor. "Sunt profund preocupat de fraudele şi de tentativele de fraudare. Mulţumesc vigilenţei ONG-urilor şi presei şi îndemn la modul cel mai imperativ instituţiile statului să intervină pentru ca pe 6 decembrie să avem preşedintele pe care îl doresc românii, nu pe cel care doreşte prin fraudă şi intimidare să continue un mandat care a făcut atâta rău României", a spus Geoană.

Crin Antonescu

Antonescu: Avem şansa să trecem în turul doi, institutele de sondare manipulează

Liderul PNL Crin Antonescu a declarat, după ce rezultatele exist-poll-urilor l-au plasat pe locul trei în cursa prezidenţială, că încă există şansa de a trece în turul doi, recomandând liberalilor să continue numărătoarea paralelă şi acuzând institutele de sondare de manipulare.

"Îi rog pe reprezentanţii mei şi ai PNL la urne să nu ia în seamă aceste sondaje încă o dată mincinoase, sfruntat mincinoase, pentru care cineva va trebui să dea seamă în faţa opiniei publice. Îi rog să nu le facă jocul, să nu fie demoralizaţi, să stea să numere voturile. Avem şansa de a trece în turul doi. Rezultatul alegerilor nu e dat de Vântu, nu e dat de Voiculescu, în complicitate cu Traian Băsescu, ci e dat de votul miilor de oameni care stăteau la cozi interminabile în secţiile de votare în marile oraşe încă la ora 21,00", a susţinut Crin Antonescu.

Candidatul PNL a spus că este fericit pentru faptul că a reuşit să dea un semnal românilor de bun-simţ care au dreptul şi posibilitatea de a hotărî soarta României, lipsit fiind de mijloacele pe care "cei doi abonaţi ai puterii politice din România", Traian Băsescu şi Mircea Geoană, le-au avut.

"Vom număra la noapte voturile şi vom vedea dacă rezistăm până la capăt acestor presiuni, vom vedea că votul dumneavoastră este mult mai puternic decât manipulările domnului Băsescu, domnului Vântu, domnului Voiculescu. Dumnezeu să ne ajute, vom număra aceste voturi şi le cer celor care cu institutele de sondare a opiniei publice şi-au bătut joc în această seară de votul exprimat de români să plece din viaţa publică dacă rezultatele numărătorii vor infirma aceste mizerii de sondaje care s-au bătut până în ultima clipă pentru a falsifica votul românilor".

El a mai ţinut să-i transmită lui Mircea Geoană că era "cam trist" pentru un rezultat aşa de bun, la fel de trist fiind şi Victor Ponta şi precizând că, indiferent cine va câştiga această competiţie, liberalii au luptat cinstit.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici