Eugen Tomac către Darius Vâlcov: După ce vorbim despre cum a devalizat PSD România, putem discuta despre trădare

Liderul PMP, Eugen Tomac, îi transmite lui Darius Vâlcov că, până a vorbi subiectul trădării naţionale, este indicat să discutăm "despre cum a devalizat PSD, timp de 28 de ani, România". Consilierul premierului a spus că cine vrea să modifice Legea offshore ar trebui judecat pentru trădare de ţară.

588 afișări
Imaginea articolului Eugen Tomac către Darius Vâlcov: După ce vorbim despre cum a devalizat PSD România, putem discuta despre trădare

Eugen Tomac către Darius Vâlcov: După ce vorbim despre cum a devalizat PSD România, putem discuta despre trădare

"PSD, trădare, dar să o ştim şi noi! Domnule Vâlcov, hai să vorbim despre trădare naţională. Să vorbim despre cum a devalizat PSD, timp de 28 de ani, România. Despre cum a deturnat soarta acestei ţări şi a amanetat-o, pe termen nelimitat, unor grupuri de interese străine care nu au nimic in comun cu România. Despre manipularea ordinară a lui Ion Iliescu ” Noi nu ne vindem ţara”, pe când Adrian Năstase a vândut resursele de gaze şi petrol, unui grup care este puternic legat de Rusia", a declarat liderul PMP, Eugen Tomac, într-o postare marţi pe Facebook.

Acesta a adăugat că "ministrul catastrofal al Privatizării", Ovidiu Muşetescu, "a dat pe doi lei întreaga industrie metalurgică ruşilor" sau despre cum au fost ipotecate pădurile în perioada când preşedinte al României era Ion Iliescu.

"Despre cum un ministru catastrofal al Privatizării, pe numele său Ovidiu Muşetescu, a dat pe doi lei întreaga industrie metalurgică ruşilor, care apoi, au dezmembrat-o, bucată cu bucată, şi au transferat-o, ca fier vechi, la ei în ţară. Să vorbim, domnule Vâlcov, despre ipotecarea pădurilor către alţi prădători, sub semnătura lui Iliescu, care a ras milioane de hectare din aurul verde al României. Sau să vorbim despre vânzarea unor active de zeci de milioane de euro din industria românească, către teroristul internaţional, Omar Hayssam, tot cu aprobarea duetului, Iliescu-Năstase", a completat Tomac.

Preşedintele PMP menţionează şi legea 247/2005 din timpul în care premier era Călin Popescu Tăriceanu şi prin care a fost înstrăinat patrimoniul naţional. Astfel, Tomac îl îndeamnă pe Darius Vâlcov să facă o introspecţie înainte să aducă în discuţie subiectul trădării naţionale.

"Dar ce să mai vorbim domnule Vâlcov, despre traficul cu bogăţiile inestimabile ale acestui pământ, binecuvântat de Dumnezeu, către căpuşele PSD, care au lăsat fără vlagă, locuri pline de poveste: vezi devalizarea staţiunii Băile Herculane de către prietenul lui Iliescu, Iosif Armaş. Ce n-au reuşit să distrugă popoarele migratoare, acum 2000 de ani, au reuşit reptilele pesediste. Dacă vreţi să continuăm, hai să discutăm, domnule Vâlcov, despre înstrăinarea barbară a patrimoniului naţional, prin nenorocita lege 247/2005, aplicată de premierul Călin Popescu Tăriceanu, în urma căreia, şcoli, licee, grădiniţe, clădiri de patrimoniu naţional şi internaţional au fost retrocedate, prin intermediul samsarilor imobiliari, multe distruse sau ajunse în paragină. Poate, după ce faceţi o introspecţie a acestor vremuri, putem vorbi despre trădare naţională. Despre trădări şi trădători", a conchis Eugen Tomac.

Legea offshore aduce în plus pentru bugetul de stat 6 miliarde de dolari, iar oricine ar încerca să modifice actuala formă ar trebui judecat pentru trădare de ţară, a declarat sâmbătă, Darius Vâlcov, consilierul pe probleme economice al premierului.

„Oricât de mult ar ţipa ambasade europene sau alţi haştagişti prin piaţă sau pe oriunde, cine ar îndrăzni să modifice actuala formă a legii offshore, în sensul în care să reducă acele condiţii financiare care au fost aprobate în Camera Deputaţilor la propunerea lui Liviu Dragnea, cred că va trebui judecat pentru trădare de ţară, pentru că acolo vorbim de 6 miliarde de dolari, pe care statul român îi câştigă în plus faţă de versiunea iniţială a legii şi eu nu cred că cineva poate dori să obţinem cu 6 miliarde mai puţin”, a declarat Darius Vâlcov, la Antena 3.

Darius Vâlcov a precizat că înainte de actualizarea legii offshore, marile companii aveau în doi ani profituri de peste 900 de milioane de dolari, iar statul român încasa mai puţin de 100 de milioane de euro.

La începutul lunii august, preşedintele Klaus Iohannis a retrimis, Parlamentului, spre reexaminare, legea care reglementează măsurile de exploatare a gazelor naturale din Marea Neagră. Şeful statului a susţinut că un astfel subiect este unul de interes maxim pentru România, iar o asemenea lege trebuie să asigure un echilibru şi o echitate în ceea ce priveşte beneficiile atât pentru statul român, cât şi pentru investitori. Iohannis a criticat lipsa de predictibilitate şi stabilitate a Legii offshore, în forma trimisă spre promulgare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici