Eugen Tomac: PMP va vota pentru plecarea lui Ponta de la Palatul Victoria. Din păcate, moţiunea nu va reuşi

Preşedintele PMP, Eugen Tomac, a declarat că, "în mod sigur, parlamentarii Mişcării Populare vor vota pentru plecarea lui Victor Ponta de la Palatul Victoria", însă, "din păcate, moţiunea de cenzură nu va reuşi", el criticând PNL pentru că "mimează actul de opoziţie".

645 afișări
Imaginea articolului Eugen Tomac: PMP va vota pentru plecarea lui Ponta de la Palatul Victoria. Din păcate, moţiunea nu va reuşi

Eugen Tomac: PMP va vota pentru plecarea lui Ponta de la Palatul Victoria; din păcate moţiunea nu va reuşi (Foto: Dragos Savu / Mediafax Foto)

Aflat, duminică, la Ploieşti, unde a participat la Conferinţa Judeţeană a PMP Prahova, Eugen Tomac a criticat atitudinea PNL, spunând că acest partid "mimează actul de opoziţie" şi că moţiunea de cenzură iniţiată de liberali nu va trece, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Tomac a precizat însă că parlamentarii Partidului Mişcarea Populară vor vota moţiunea de cenzură.

"În prezent, în Mişcarea Populară sunt şase colegi parlamentari. (...) Deşi PNL mimează actul de opoziţie, pentru că un partid aflat în opoziţie şi care vrea să dărâme un Guvern utilizează toate mijloacele democratice pe care le are la dispoziţie, nu o face cu toată convingerea şi, din păcate, această moţiune de cenzură nu va reuşi. Acesta este punctul nostru de vedere. În mod sigur, parlamentarii Mişcării Populare vor vota pentru plecarea lui Victor Ponta de la Palatul Victoria. De altfel, suntem singurul partid de opoziţie care a ieşit în stradă imediat ce a fost pus sub urmărire penală premierul României. Nu discutăm despre persoane, discutăm despre importanţa funcţiei. Într-un stat democratic, este de nepermis ca şeful Executivului să fie implicat într-un asemenea scandal şi să se ţină de scaunul de premier. Din acest punct de vedere, există toate elementele pentru care domnia sa trebuia să plece de mult din funcţie", a declarat presei liderul PMP.

El a adăugat că moţiunea de cenzură depusă de PNL "putea fi mult mai consistentă având în vedere dificultăţile cu care se confruntă România" şi a criticat relaţia dintre liderii PNL şi preşedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea.

"În timp ce se citea moţiunea de cenzură în Parlament, doamna Gorghiu, cu domnul Blaga, cu domnul Dragnea discutau destinşi, foarte relaxaţi, ca şi cum nu se întâmpla nimic în Parlamentul României. Am fost acolo şi am văzut această scenă care mi se pare uşor sfidătoare la adresa românilor, pentru că, într-un stat cu o democraţie consolidată, opoziţia este opoziţie şi menirea ei este să critice puterea şi să găsească greşelile, nicidecum să se ascundă în spatele unor interese politicianiste" a spus, în acest context, Eugen Tomac.

Preşedintele Partidului Mişcarea Populară a reclamat că între PSD şi PNL "în continuare există o colaborare subterană extrem de strânsă", dând ca exemple respingerea legii votului prin corespondenţă şi a votului electronic, înţelegerea pentru mărirea salariilor preşedintelui şi primului ministru sau finanţarea partidelor politice.

"Toate aceste realităţi ne fac să credem că USL trăieşte şi, din păcate, se încearcă, prin mecanismele pe care le-a creat actuala majoritate, împreună cu PNL-ul în Parlament, împărţirea ţării în două între două partide mari", a spus preşedintele PMP.

Filiala judeţeană Prahova a PMP a organizat, duminică, la Ploieşti, conferinţa de alegeri în cadrul căreia Cătălina Bozianu, fost viceprimar al municipiului Ploieşti, a fost aleasă preşedinte al PMP Prahova.

Liderul grupului PNL din Camera Deputaţilor, Eugen Nicolăescu, a citit, miercuri, în plenul Parlamentului, textul moţiunii de cenzură a liberalilor, intitulată "Alege între România şi Ponta, un premier compromis. Demite-l pe Victor Ponta", semnată de 180 de parlamentari.

Moţiunea va fi dezbătută şi votată marţi.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici