Europarlamentarul soical-democrat Sorin Moisă: Dragnea, soluţia de premier din punct de vedere democratic, al legitimităţii şi autorităţii

Liderul PSD, Liviu Dragnea, este soluţia de premier evidentă din punct de vedere democratic, al legitimităţii şi autorităţii, afirmă europarlamentarul soical-democrat Sorin Moisă.

435 afișări
Imaginea articolului Europarlamentarul soical-democrat Sorin Moisă: Dragnea, soluţia de premier din punct de vedere democratic, al legitimităţii şi autorităţii

Europarlamentarul soical-democrat Sorin Moisă: Dragnea, soluţia de premier din punct de vedere democratic, al legitimităţii şi autorităţii (Imagine: Mediafax Foto)

''Din nou mă sună redacţiile să mă întrebe dacă sunt varianta de prim-ministru. Am ajuns la exasperare. Deci, în speranţa că pot opri că un zvon complet nefondat să devină din nou subiect de presă, spun următoarele: nu mi s-a propus; nu s-a pus problema să mi se propună; ar fi o idee foarte proastă să mi se propună; nu sunt uzurpator, nu vreau să profit de muncă şi legitimitatea nimănui'', a scris el pe Facebook.

El a adăugat că soluţia evidentă pentru şefia Guvernului din punct de vedere democratic, al legitimităţii şi autorităţii este Liviu Dragnea.

Moisă, fost colaborator al premierului Dacian Cioloş, a avut un mesaj şi pentru cei de dreapta. ''Mă bucur că discursul urii şi al dispreţului faţă de o parte a propriei naţiuni a luat o bătaie atât de zdravănă la vot; nicio naţiune nu poate fi mare şi puternică dacă o parte (fie şi mică) a ei o urăşte şi o consideră pe cealaltă formată din 'proşti' numai pentru că votează altfel decât vor ei; naţiunea decupată simbolic după o fantasmă a purităţii partizane la Parada de 1 Decembrie a reamintit la vot de propria existenţă, în plenitudinea şi diversitatea ei'', a subliniat europarlamentarul, menţionând că PSD are un program axat ''pe clasa mijlocie, pe antreprenoriat, un program cu accente liberale importante''.

Şi Gabriela Firea, Victor Ponta, Ecaterina Andronescu şi Daniel Florea au vorbit public despre varianta Dragnea-premier.

''Din punctul meu de vedere, românii au dat azi un vot clar pentru Liviu Dragnea - premier, PSD partidul învingător! Cu această formulă trebuie să mergem la Palatul Cotroceni! Justiţia nu a interzis, prin sentinţă, dreptul de a alege şi de a fi ales al domnului Dragnea. Preşedintele ţării trebuie să se obisnuiascu cu ideea că cea mai legitimă persoană pentru a conduce guvernul şi pentru a aplica Programul de guvernare apreciat de români este preşedintele PSD. Succes, Domnule Preşedinte Liviu Dragnea! Sigur veţi conduce un guvern eficient, atent la nevoile românilor!'', a scris Firea pe Facebook.

Întrebat dacă va fi nominalizarea PSD pentru funcţia de premier, întrucât Constituţia nu îi interzice, liderul PSD, Liviu Dragnea, a răspuns duminică seara: ''Respect în primul rând şi voi ţine cont de votul românilor de astăzi, Constituţia României şi programul de guvernare''. ''Important e să înţelegem că astăzi nu a câştigat PSD sau a pierdut PNL sau USR. Astăzi au câştigat românii şi depinde de toţi cei care trebuie să ia decizii în perioada următoare să nu-şi bată joc de această dorinţă masivă a românilor de astăzi'', a spus el.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a susţinut miercuri că partidul nu va modifica legea care îi interzice să fie premier, argumentând că un act normativ nu se poate modifica şi publica în Monitorul Oficial în trei zile.

''Pot fi membri ai Guvernului persoanele care au cetăţenia română şi domiciliul în ţară, se bucură de exerciţiul drepturilor electorale, nu au suferit condamnări penale şi nu se găsesc în unul dintre cazurile de incompatibilitate prevăzute în cartea I titlul IV din Legea nr. 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei, cu modificările şi completările ulterioare'', prevede legea 90/2001.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici