Fiica lui Dumitru Dobrică, după punerea sub control judiciar a lui Zgonea: Numirea mea în funcţia de subsecretar de stat s-a făcut la propunerea PSD

Fiica lui Dumitru Dobrică, deputatul PSD Ionela Dobrică, respinge acuzaţiile procurorilor în dosarul în care fostul social-democrat Valeriu Zgonea a fost pus sub control judiciar spunând că numirea ei în funcţia de subsecretar de stat s-a făcut la propunerea partidului.

1486 afișări
Imaginea articolului Fiica lui Dumitru Dobrică, după punerea sub control judiciar a lui Zgonea: Numirea mea în funcţia de subsecretar de stat s-a făcut la propunerea PSD

Fiica lui Dumitru Dobrică: Numirea mea în funcţia de subsecretar de stat, la propunerea PSD

''Am primit mai multe întrebări legate de dosarul DNA în care sunt citaţi Valeriu Zgonea şi tatăl meu, Dumitru Dobrică. Numirea mea în funcţia de subsecretar de stat, a fost făcută la propunerea PSD şi a respectat toate prevederile legale. Nu cunosc nimic în legatură cu lucrurile care sunt scrise de DNA în comunicatul referitor la acest dosar. În acest moment nu am nicio calitate în acest dosar. Am încredere în corectitudinea justiţiei în România'', a scris Ionela Dobrică miercuri pe Facebook.

Aceasta are 27 de ani şi este în prezent deputat din partea PSD. Ea este licenţiată în inginerie civilă la Universitatea Tehnică de Construcţii Bucureşti, Facultatea de Căi Ferate, Drumuri şi Poduri. În perioada ianuarie 2014 - decembrie 2015 a fost subsecretar de stat în Ministerul Comunicaţiilor şi pentru Societatea Informaţională, după ce anterior a deţinut funcţia de preşedinte al Centrului Naţional de management pentru Societatea Informaţională.

Procurorii DNA Ploieşti au luat măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile faţă de Valeriu Zgonea, fostul preşedinte al Camerei Deputaţilor, acesta fiind cercetat pentru pentru trafic de influenţă, după ce ar fi intervenit pentru numirea unui secretar de stat.

"Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploieşti au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile, începând cu data de 15 februarie 2017, faţă de inculpatul Zgonea Valeriu – Ştefan, vicepreşedinte, în perioada 2010-2012, şi ulterior preşedinte al Camerei Deputaţilor din cadrul Parlamentului României în legislatura 2012-2016, pentru infracţiunea de trafic de influenţă", arată DNA.

Totodată, s-a dispus efectuarea urmăririi penale faţă de Dumitru Dobrică, consilier în cadrul Consiliului Judeţean Buzău în perioada iunie 2004-decembrie 2013 şi administrator/acţionar al unei societăţi comerciale, pentru cumpărare de influenţă.

În ordonanţele procurorilor se arată că există date şi probe din care rezultă suspiciunea că, din iulie 2012, de când Zgonea a fost numit în funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor, Dobrică i-a promis, iar Zgonea a acceptat foloase necuvenite în schimbul intervenţiei pe lângă funcţionarii publici asupra cărora a lăsat să se creadă că are influenţă, în vederea numirii unei rude a lui Dobrică într-o importantă funcţie publică.

Ulterior, Zgonea ar fi primit de la Dobrică foloase necuvenite în sumă de aproximativ 52.000 de lei, reprezentând contravaloarea unor servicii de turism (excursie de 4 zile la Viena în intervalul 16-19.05.2013) şi cheltuieli legate de construirea unei case de vacanţă în judeţul Covasna.

În aprilie 2013, ca urmare a demersurilor făcute de Zgonea, persoana respectivă a fost numită în funcţia de preşedinte al Centrului Naţional de Management pentru Societatea Informaţională din cadrul Ministerului pentru Societatea Informaţională, deşi nu avea pregătire de specialitate în domeniu.

Ulterior, tot ca urmare a demersurilor făcute de Zgonea, persoana respectivă şi-a păstrat funcţia la nivelul administraţiei publice centrale, fiind numită, la data de 23.01.2014, în funcţia de subsecretar de stat în cadrul Ministerului Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici