Firea: Dragnea este „lapte şi miere” în şedinţe, dar deciziile în subterane sunt altele. Dacă nu-şi schimbă modul de lucru, o RETRAGERE ar fi benefică/ De ce nu a mers la nunta fiului acestuia

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, l-a acuzat, marţi seara, pe Liviu Dragnea, că în şedinţele de partid este numai „lapte şi miere”, dar în subterane şi în întâlnirile pe care le are cu doar câţiva apropiaţi deciziile sunt cu totul altele, făcând referire la episoadele Grindeanu şi Tudose.

27030 afișări
Imaginea articolului Firea: Dragnea este „lapte şi miere” în şedinţe, dar deciziile în subterane sunt altele. Dacă nu-şi schimbă modul de lucru, o RETRAGERE ar fi benefică/ De ce nu a mers la nunta fiului acestuia

Firea îl atacă din nou dur pe Dragnea: Este numai „lapte şi miere” în şedinţe, dar deciziile în SUBTERANE sunt altele

„Şi acum dl. Dragnea zâmbeşte şi ocoleşte adevărul foarte frumos, pentru că niciodată nu ne confruntă direct, ci totul este <lapte şi miere> în întâlniri şi în şedinţe, dar în subterane şi în întâlnirile pe care le are cu doar câţiva apropiaţi, deciziile sunt cu totul altele. Atunci, la episodul Grindeanu, cât şi la episodul Tudose, eu am pornit de la durerea bucureştenilor, precum şi a tuturor românilor care vin în Bucureşti. De fiecare dată dl. Dragnea îmi spunea că el este de acord, din punct de vedere politic, cu toate acele proiecte, dar nu sunt de acord întâi dl. Grindeanu şi apoi dl. Tudose. Atunci, pe bună dreptate, eu semnala public faptul că guvernul nu ajută bucureştenii”, a declarat Gabriela Firea la TVR1.

Ea a mai spus că a încercat şi s-a străduit să menţină parteneriatul politic cu Liviu Dragnea.

„Am încercat şi m-am străduit să menţin parteneriatul politic cu domnul Dragnea şi cu toţi colegii mei. Din nefericire, răspunsul nu a fost acelaşi şi chiar aproape din primele zile de mandat al meu de primar general. Explicaţia iniţială a colegilor mei, pentru că domnul Dragnea nu mi-a spus niciodată explicit acest lucru, dar mi-a lăsat cumva să fie înţelese, a fost aceea că am un procent destul de mare în sondaje, că ar putea fi un pericol politic pentru o posibilă candidatură a domniei sale la Palatul Cotroceni şi că e posibil, cel puţin aşa mi-au transmis colegii care sunt în continuare în partid, şi în faţa cărora se exprima de genul: ce mai vrea şi Gabi? A câştigat primăria, de ce nu e opreşte? De ce se implică atât de mult? De ce are prezenţe mediatice dese şi de ce contribuie la sporirea imaginii publice? Ce scopuri are? Vrea să ia partidul? Să fie candidat?. Eu le răspundeam celor care îmi transmiteau dialogurile de weekend dintre ei şi Dragnea că nu am alte scopuri decât cele pe care le-am identificat împreună şi le-am trecut în programul de guvernare locală”, a adăugat primarul general al Capitalei.

Ea a mai spus că, „probabil, se dorea ca primarul general, femeie şi PSD, la Primărie să fie o figură politică ştearsă, neimportantă, nesemnificativă şi să nu lupte atât de mult pentru proiecte”.

„Am avut câteva tentative de a discuta cu domnul Dragnea şi a-i explica că PSD ca echipă va pierde dacă nu se realizează lucruri importante în Capitală. Din primele zile am solicitat colaborarea pentru câteva proiecte strategice dintre Primărie şi Guvern. La acel moment nu am găsit un răspuns bun, pentru că domnul Cioloş era prim-ministru, dar m-am gândit că după 6 luni cu Guvernul tehnocrat lucrurile se vor îmbunătăţi. Iată că avem un an şi jumătate de când la Palatul Victoria s-au succedat trei Guverne PSD şi lucrurile nu au evoluat. Cu părere de rău, e o afirmaţie pe care pot să o probez”, a mai spus Gabriela Firea.

Primarul Capitalei despre şeful PSD: Dacă nu-şi schimbă modul de lucru, o retragere ar fi benefică

Primarul general al Capitalei a spus că Liviu Dragnea ar trebui să-şi schimbe modul de lucru şi să renunţe la a se mai consulta doar cu două-trei persoane, ceea ce nu crede că se poate întâmpla, în caz contrar o retragere de la conducerea partidului fiind benefică.

„Din punctul meu de vedere (ar trebui să se retragă-n.r.). Ori schimbă modul de lucru şi renunţă la a se mai consulta doar cu două-trei persoane, multe care nici nu fac parte din guvern, deci ori schimbă total modul de lucru, dar nu cred că poate să lucreze în acest sens, pentru că ar fi făcut-o... Dacă poate ar fi minunat. Dacă nu, cred că o retragere ar fi benefică pentru partid şi pentru ţară, pentru că noi suntem cel mai mare partid politic şi ar fi benefic pentru ţară”, a declarat Gabriela Firea la TVR.

Ea a ţinut să precizeze că este o opinie personală, neconsultând-use din acest punct de vedere cu colegii săi de partid.

Firea explică de ce nu a mers la nuntă: Ar fi însemnat să îmi fie ruşine de mine

Gabriela Firea a declarat că nu a mers la nunta fiului lui Liviu Dragnea pentru că ar fi însemnat să îi fie ruşine de ea, că nu o putea face de dragul aparenţelor şi că decizia a fost luată în familie.

„A fi mers la nuntă şi a fi stat la masă, a socializa, mânca, a dansa, a ma simţi bine, ce face omul la nuntă, ar fi însemnat să îmi fie ruşine de mine. Vă spun sincer, având în vedere discuţiile şi mesajele care se întâmplase între mine şi domnul Dragnea. Decizia, în familie, de a nu participa, în primul rând pentru a nu fi ipocriţi şi să mergem la o nuntă de dragul aparanţelor. Şi într-o relaţie personală, şi într-una personală, a salva tot timpul aparanţele înseamnă a ajunge într-o fundătură, şi eu am decis să nu mai fiu în acestă fundătură de dragul aparenţelor, de a le salva şi de a ne preface că totul este bine, curge lapte şi miere, că este roz, ca pe urmă eu şi colegii mei din ţară să decontăm un management defectuos al domnului Dragnea”, a declarat Gabriela Firea la TVR.

Ea a explicat şi motivele pentru care a oficiat cucunia civilă.

„Am promis celor doi tineri că voi oficia cununia civilă cu mult înainte de a avea ultimele discuţii cu domnul Dragnea, din care a reieşit că nu va schimba nimic în atitudinea faţă de mine, şi am vrut să mă ţin de cuvânt faţă de cei doi tineri, pentru că ei nu au nicio vină şi în continuare consider că nu am făcut un lucru rău.Ar fi fost urât din partea mea să nu oficiez cununia civilă”, a precizat Firea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici