Florin Cîţu refuză din nou audierea în Senat: Ministerul Finanţelor nu se ocupă de politica de creditare

Florin Cîţu trebuia să fie audiat, marţi, în Comisia economică a Senatului. Ministrul Finanţelor a transmis, însă, o scrisoare în care precizează că instituţia pe care o conduce nu se ocupă de politica de creditare sau de contractarea de datorie publică, astfel obiectul audierii nu există.

1767 afișări
Imaginea articolului Florin Cîţu refuză din nou audierea în Senat: Ministerul Finanţelor nu se ocupă de politica de creditare

Cîţu refuză încă o dată audierea în Comisia economică

„Ministerul Finanţelor Publice nu se ocupă de politica de creditare a ţării şi nici de contractarea de datorie publică. Dacă nu cumva este o confuzie sau o eroare de redactare a invitaţiei pe care ne-aţi făcut-o, vă informăm că alte instituţii, respectiv băncile comerciale se ocupă de politica de creditare. În acelaşi timp, nu este foarte clar ce doriţi să analizaţi în legătură cu contractarea sistematică de datorie publică, întrucât această definiţie nu apare nicăieri în atribuţiile MFP”, se arată în scrisoarea transmisă preşedintelui Comisiei economice, Daniel Zamfir, de către Florin Cîţu.

Ministrul Finanţelor susţine că aşteaptă o altă invitaţie din partea comisiei, însă aceasta să fie „reformulată în termenii economico-financiari consacraţi”.

Pe ordinea de zi a comisiei de buget şi a comisiei economice din Senat apare audierea lui Florin Cîţu, respectiv „Analizarea aspectelor referitoare la impactul major al politicii de creditare derulată de Ministerul Finanţelor Publice, respectiv contractarea sistematică de datorie publică, precum şi alte aspecte referitoare la politicile publice derulate de Ministerul Finanţelor Publice”.

Şedinţa comisiilor de specialitate urma să aibă loc marţi, la ora 11:00.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici