Florin Iordache, ministrul Justiţiei : "Foarte bine că Avocatul Poporului a sesizat CCR! Vom respecta hotărârea Curţii"

Ministrul Justiţiei, Florin Iordache, a declarat, vineri, că este "foarte bine" că Avocatul Poporului a sesizat CCR cu privire la OUG de modificare a Codului Penal, afirmând că va respecta hotărârea Curţii.

4042 afișări
Imaginea articolului Florin Iordache, ministrul Justiţiei : "Foarte bine că Avocatul Poporului a sesizat CCR! Vom respecta hotărârea Curţii"

Florin Iordache, ministrul Justiţiei : "Foarte bine că Avocatul Poporului a sesizat CCR! Vom respecta hotărârea Curţii" (Imagine: Alexandra Pandrea / Mediafax Foto)

"Foarte bine că a sesizat. Aştept şi eu ca din parte CCR să avem o hotărâre, hotărârea care este obligatorie o vom respecta şi noi", a declarat ministrul Justiţiei, Florin Iordache, cu privire la sesizarea depusă de Avocatul Poporului la CCR.

Întrebat dacă va pleca de la conducerea Ministerului Justiţiei în situaţia în care hotărârea CCR îi va fi defavorabilă, Florin Iordache i-a îndemnat pe jurnalişti să nu fie pesimişti.

"Haideţi să nu fim aşa pesimişti, aşteptăm hotătârea Curţii. Eu v-am spus: aştept şi respect hotărârea CCR", a spus Florin Iordache.

Avocatul Poporului, Victor Ciorbea a declarat vineri că va ridica la CCR excepţia de neconstituţionalitate pentru "OUG 13 din acest an" (nr-OUG de modificare a Codurilor penale.)

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici