Flutur: Miercuri, o nouă întâlnire a coaliţiei, după care Guvernul finalizează scrisoarea de intenţie

Liderii coaliţiei guvernamentale se vor întâlni miercuri diminieaţă, pentru a finaliza concluziile privind măsurile care vor fi luate de Guvern, iar Executivul va aproba în şedinţă scrisoarea de intenţie cu FMI, a declarat marţi, după şedinţa BPN, vicepreşedintele PDL Gheorghe Flutur.

16 afișări
Imaginea articolului Flutur: Miercuri, o nouă întâlnire a coaliţiei, după care Guvernul finalizează scrisoarea de intenţie

Flutur:Miercuri, o nouă întâlnire a coaliţiei, după care Guvernul finalizează scrisoarea de intenţie (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Flutur a adăugat că se doreşte ca măsurile să fie aplicate de la 1 iunie, dar nu se ştie dacă se poate.

El a precizat, după BPN al PDL, că liderii partidului au discutat calendarul privind redactarea şi aprobarea scrisorii de intenţie cu FMI şi că acest lucru a fost dezbătut şi în şedinţa coaliţiei, cu partenerii din arcul guvernamentale.

"Mâine dimineaţă (miercuri - n.r.) va avea loc o nouă întâlnire a coaliţiei pentru a finaliza concluziile privind scrisoarea de intenţie cu FMI şi mâine (miercuri - n.r.) în şedinţa de Guvern va fi finalizată, după care urmează elaborarea pachetului de acte normative", a precizat Flutur.

Gheorghe Flutur a spus că nu s-a stabilit o dată la care Guvernul să-şi asume răspunderea pentru pachetul de măsuri, dar este posibil ca acest lucru să aibă loc săptămâna viitoare şi că se doreşte ca acest pachet să fie pus în aplicare de la 1 iunie.

"Ne dorim să se aplice de la 1 iunie, vom vedea dacă se poate", a spus Flutur, adăugând că intersul general este de a accelera procedurile pentru ca acest pachet să fie operaţional, noi ne dorim, dar nu se ştie dacă va fi moţiune de cenzură, contestaţie la Curtea Constituţională", a menţionat el.

Vicepreşedintele PDL a spus că pachetul de măsuri va fi definitivat după discuţiile care vor avea loc la Parlament cu grupurile parlamentare care susţin arcul guvernamental.

În ceea ce priveşte măsurile care vor fi luate, Flutur a arătat că intenţia PDL este de a nu afecta, prin aceste măsuri, alocaţiile pentru copii şi ale personaelor cu handicap şi că primul ministru şi PDL caută soluţii pentru a nu afecta populaţia cu venituri mici.

"Trebuie să ne gândim care este soluţia pentru a face rost de 8,9 miliarde de euro până la sfârşitul anului pentru a finanţa deficitul bugetar", a mai spus Flutur, care a arătat că primul-ministru a cerut o revizuire a listei de investiţii pe ministere şi alocarea resurselor în mod corespunzător.

Gheorghe Flutur a mai spus că a văzut, la întâlnirea coaliţiei de marţi, "o solidaritate a tuturor membilor pentru măsurile care trebuie luate", arătând că "nu au fost discuţii contradictorii".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici