Frunda: Aş dori să am o partidă de simplu contra lui Dorin Florea la Primăria Târgu Mureş

Senatorul UDMR Frunda Gyorgy, candidatul UDMR la Primăria Târgu Mureş, a declarat, luni, după festivitatea de lansare a candidaţilor Uniunii din judeţul Mureş, că şi-ar dori "o partidă de simplu" contra actualului primar, Dorin Florea, care vrea un nou mandat.

428 afișări
Imaginea articolului Frunda: Aş dori să am o partidă de simplu contra lui Dorin Florea la Primăria Târgu Mureş

Gyorgy Frunda (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

Senatorul UDMR Frunda Gyorgy, candidatul UDMR la Primăria Târgu Mureş, a declarat în faţa participanţilor la festivitatea de lansare a candidaţilor UDMR din judeţul Mureş că, dacă va fi ales, "nu va fi numai primarul ungurilor", ci al tuturor.

El a declarat apoi presei că îşi doreşte ca municipiul reşedinţă de judeţ să fie un oraş tolerant şi multicultural.

"Ţinând cont de naţionalitate, de cultură, eu cred că Târgu Mureşul, care a fost renumit vreme lungă pentru toleranţa sa, asta trebuie să fie: un oraş tolerant, este un oraş multicultural. Este un oraş care are mai multe etnii şi trebuie să fim respectuoşi, nu numai toleranţi unii faţă de alţii. Să îl respectăm pe vecin, pe concetăţeanul nostru, pe concitadinul nostru, indiferent de naţionalitate sau religia pe care o are", a spus Frunda.

El a arătat că şi-ar dori foarte mult "o partidă de "simplu" contra actualului primar, Dorin Florea, care vrea un nou mandat.

Frunda a spus că, deşi nu a putut ajunge la o înţelegere cu Benedek Imre şi Smaranda Enache, candidaţi la Primăria Târgu Mureş, - care vor primi, de asemenea, voturi de la maghiari - speră totuşi ca aceştia să îndemne electoratul să îl voteze, amintind faptul că Fodor Imre (UDMR) a pierdut fotoliul de primar în faţa lui Florea la numai 176 de voturi diferenţă, în anul 2000.

Frunda a făcut referire şi la un sondaj de opinie care îl plasează foarte aproape de Dorin Florea.

"Am făcut un sondaj de lucru, e o diferenţă foarte mică între noi doi, care este acoperită mult, larg, de voturile doamnei Enache şi ale lui Benedek Imre. Dar eu cred că spre sfârşitul alegerilor voturile se polarizează pe cei doi candidaţi. Mi-aş dori foarte mult să fiu unu contra unu, să am o partidă de simplu contra lui Dorin Florea", a arătat Frunda.

UDMR Mureş şi-a lansat luni, în cadrul unei festivităţi desfăşurate la Teatrul Naţional din Târgu Mureş, candidaţii la peste 50 primării din judeţ şi la Consiliul Judeţean Mureş, sub sloganul "Fiecare maghiar contează!".

La ceremonie au participat senatorul Marko Bela, preşedinte de onoare al UDMR, şi vicepreşedintele politic al Uniunii, Borbely Laszlo.

Senatorul UDMR Gyorgy Frunda susţinea că Benedek Imre, candidatul PCM la Primăria Târgu Mureş, şi Smarada Enache, candidat independent, susţinut de Partidul Popular al Maghiarilor din Transilvania, îi periclitează şansele de a câştiga Primăria, pentru că toate voturile pe care le vor primi aceştia îi "întăresc" şansele actualului edil şi le scad pe ale sale.

În cursa pentru Primăria Târgu Mureş s-au înscris actualul primar, Dorin Florea, din partea Alianţei pentru Mureş (PDL-UNPR-PER), Gyorgy Frunda (UDMR), Benedek Imre (PCM), Cornel Brişcaru (USL) şi Smaranda Enache, candidat independent.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici