Geoană: Accept decizia CCR, îi urez succes lui Băsescu

Liderul PSD, Mircea Geoană, a ţinut, luni seara, la sediul central al partidului, după decizia Curţii Consittuţionale de neacceptare a contestării alegerilor prezidenţiale, discursul în care şi-a acceptat înfrângerea, el spunând că regretă greşelile pe care le-a făcut în campanie.

41 afișări
Imaginea articolului Geoană: Accept decizia CCR, îi urez succes lui Băsescu

Geoană: Accept decizia CCR, îi urez succes lui Băsescu (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"Am luat notă de decizia Curţii Constituţionale. Din păcate, probele extrem de clare pe care le-am prezentat, de fraudare masivă a alegerilor prezidenţiale din România şi solicitările de investigare a acestora nu au fost acceptate de către Curtea Constituţională", a precizat Geoană, în debutul declaraţiei sale.

El a spus că suspiciunea fraudării acestor alegeri va urmări România şi democraţia din România în anii care vin.

"Ca cetăţean al României democratice, accept decizia Curţii şi îi urez suscces domnul Traian Băsescu în noul mandat. Acest lucru l-am exprimat şi într-o convorbire telefonică înainte de acest anunţ public. Sper ca acest madat nou al domnului Băsescu va fi exercitat cu mai mult echilibru, cu mai puţine excese şi în interesul tuturor cetăţenilor Romniei", a adăugat Geoană.

"Bătălia pentru Preşedinţia României se încheie aici, dar bătălia pentru aflarea adevărului cu privire la alegerile prezidenţiale continuă", a subliniat el, adăugând că regretă greşelile pe care le-a făcut în campanie.

Geoană a spus că a avut o campanie bazată pe proiecte adevărate, pe un program anticriză, pe o echipă guvernamentală care ar fi reprezentat o soluţie, el apreciind că a avut o campanie bazată pe profesionalism, demnitate şi sinceritate.

"Nu regret nicio secundă că nu am răspuns cu aceeaşi monedă celor care au încercat să mă denigreze în mod constant prin jigniri şi lovituri sub centură", a ţinut să sublinieze Geoană.

El a mulţumit celor care au avut încredere în proiectul său şi şi-a asigurat votanţii că le va reprezenta interesele în continuare.

"Momentul este greu pentru mine, este greu pentru colegii mei, dar este şi mai greu pentru ţară. O societate dezbinată şi lipsită de încredere este astăzi mult prea vulnerabilă în faţa crizei", a spus Geoană.

El a precizat că, la putere sau în opoziţie, PSD va continua să militeze pentru o guvernare competentă, cinsitită, bazată pe o majoritate solidă în Parlament.

"Dacă voi constata perpetuarea aceluiaşi scandal, a minciunii, a hoţiei, a tiraniei bunului plac, a incompetenţei şi corupţiei, la nivelurile cele mai înalte, voi fi cel mai aprig duşman al acestui sistem politic", a spus Geoană.

El a subliniat că va continua să conducă "acest mare partid al ţării noastre către social-democraţie modernă şi europeană de care ţara are atâta nevoie într-un moment dificil".

Geoană a mulţumit şi celor care i-au fost alături, precum şi staff-ului de campanie.

"Vă mulţumesc şi sper ca această zi să fie o zi care să încheie un moment complicat pentru ţară. Lupta pentru adevăr continuă, lupta pentru relansarea economică continuă de asemenea. Vă mulţumeasc şi Doamne ajută!", a conchis Geoană.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici