Geoană: Boc, alegere nefericită care arată că noul mandat al lui Băsescu poate fi mai rău

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, joi, că Emil Boc este o alegere nefericită pentru funcţia de premier care arată că noul mandat de preşedinte al lui Traian Băsescu poate fi mai rău decât primul.

23 afișări
Imaginea articolului Geoană: Boc, alegere nefericită care arată că noul mandat al lui Băsescu poate fi mai rău

Geoană: Boc, alegere nefericită care arată că noul mandat al lui Băsescu poate fi mai rău (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

Geoană a spus că varianta propusă de Băsescu este cea mai nefericită pentru România. El a menţionat însă că prioritară este instalarea unui Guvern pentru adoptarea bugetului.

"Prin decizia de numi un prim-ministru obedient, domnul Băsescu a ratat o şansă istorică de a oferi României un proiect de reconciliere naţională într-un moment atât de dificil pentru cetăţenii României. A ratat şansa de a demonstra că poate deveni un altfel de preşedinte şi a refuzat oferta făcută de noi, pentru a crea un Guvern cu o majoritate autentică, bazat pe oameni integri, competenţi, care să nu aibă dependenţe de niciun fel de interes", a afirmat preşedintele PSD.

El a opinat că prin desemnarea lui Boc preşedintele Traian Băsescu ar fi nesocotit realitatea exprimată la alegerile prezidenţiale.

"Propunându-l pe domnul Emil Boc, domnul Băsescu confirmă de fapt miza personală pe care o are, în primul rând să acopere urmele fraudării alegerilor prezidenţiale. (...) În al doilea rând, este clar că în acest moment are şi au obligaţii de a-şi plăti datoriile faţă de cei care au împrumutat imensele resurse cu care au făcut cea mai scumpă şi mai zgomotoasă campanie electorală din istoria postdecembristă a României", a declarat Geoană.

Preşedintele PSD a mai apreciat că un Guvern care va trece în Parlament printr-un vot format "din trădători"" va avea de fapt "o majoritate minimă şi putredă".

Geoană a precizat că va fi de acord cu instalarea cât mai rapidă a unui nou Guvern şi de asemenea, asupra adoptării în termen în Parlament a proiectului de buget pe 2010, în condiţiile în care îndeplinirea obligaţiilor convenite cu FMI este esenţială pentru atenuarea crizei.

Geoană a spus că PSD rămâne principala alternativă democratică la actuala putere politică.

Preşedintele Traian Băsescu l-a desemnat pe Emil Boc pentru funcţia de premier.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici