Geoană: Dezavuez încercările anumitor colegi de a face jocurile pentru şefia PSD

Senatorul PSD Mircea Geoană a declarat, marţi, referindu-se la discuţia dintre Viorel Hrebenciuc şi Dan Şova despre succesiunea la şefia PSD, că dezavuează încercările anumitor colegi de a face jocurile pentru preşedinţia partidului, el arătând că mai întâi trebuie câştigate alegerile prezidenţiale

336 afișări
Imaginea articolului Geoană: Dezavuez încercările anumitor colegi de a face jocurile pentru şefia PSD

Mircea Geoana (Imagine: Andrei Spirache/Mediafax Foto)

“Întreaga discuţie generată în jurul dosarului Hrebenciuc şi a implicării lui Dan Şova trebuie foarte clar delimitată. Vorbim, aşadar, despre două paliere – unul privitor la aspectele juridico-legale pe care numai organele abilitate ale statului se pot pronunţa şi un al doilea palier, cel politic”, precizează Geoană, într-o declaraţie remisă MEDIAFAX.

El arată că pe tema succesiunii la vârful PSD, în cazul “foarte probabil” în care Victor Ponta va ajunge preşedinte al României, sunt câteva aspecte de clarificat şi menţionează că dezavuează încercarea lui Hrebenciuc şi Şova de a face jocurile pentru şefia PSD.

“Ţin să dezavuez încercările anumitor colegi de a face jocurile pentru şefia PSD. Însuşi Victor Ponta a transmis foarte clar că, în calitate de preşedinte al PSD şi de candidat pentru Cotroceni, nu acceptă risipirea energiilor partidului pe teme false, care nu îşi au locul în campanie”, spune Geoană.

El face un apel la maturitate şi la responsabilitate în acest sens, pe care îl adresează tuturor social-democraţilor.

“Desigur, este cât se poate de firesc ca o discuţie privind succesiunea la vârful PSD să existe, cum este necesar şi să avem o discuţie serioasă în interiorul partidului despre persoana viitorului prim-ministru şi a componenţei viitorului guvern. La fel de normal este ca aceasta să fie una amplă, transparentă, axată pe soluţii şi argumente solide. Dar, esenţial este ca aceasta să aibă loc după alegerile prezidenţiale, nu înainte”, subliniază Geoană.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici