Geoană: Doina Cornea a avut tăria de a spune lucrurile pe nume, inclusiv în vremea lui Iliescu

Candidatul PSD la Preşedinţie, Mircea Geoană, afirmă, într-un interviu acordat Gazetei Sporturilor, din care un fragment este publicat pe blogul lui Cătălin Tolontan, că Doina Cornea a avut curajul şi tăria de a spune lucrurile pe nume, inclusiv care nu au convenit PSD când Iliescu era preşedinte.

86 afișări
Imaginea articolului Geoană: Doina Cornea a avut tăria de a spune lucrurile pe nume, inclusiv în vremea lui Iliescu

Geoană: Doina Cornea a avut tăria de a spune lucrurile pe nume, inclusiv în vremea lui Iliescu (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Întrebat ce calităţi umane găseşte în Doina Cornea, Mircea Geoană răspunde: "În primul rând curajul. Să fii înainte de 1989 împotriva lui Ceauşescu înseamnă foarte mult curaj. După '89 au apărut foarte mulţi viteji. Curajul şi tăria de a spune lucrurile pe nume. Inclusiv lucruri care nu ne-au convenit nouă, cei de la PSD. Doamna Cornea a fost un ardent adversar al partidului nostru pe vremea când domnul Iliescu era preşedinte".

Geoană apreciază că faptul că oameni din această zonă înţeleg că Traian Băsescu reprezintă "un dezbinator şi un provocator de deziluzii" nu este meritul său.

"Meritul meu şi al lui Crin Antonescu este acela de a trece peste nişte falii vechi şi profunde în societate, peste un adevărat complex istoric, care datează de 20 de ani", mai declară liderul PSD.

Fosta disidentă Doina Cornea a declarat, marţi seară, la Realitatea TV, că manifestaţiile care au avut loc în mai multe oraşe ale ţării şi în Capitală îi amintesc de mineriade şi a apreciat că acestea reprezintă un gest disperat al lui Traian Băsescu, care simte că pierde teren.

"E o ruşine că sunt oameni care se pretează la aşa ceva. (...) Eu sunt aproape sigură, sau ceea ce am văzut la televizor mi-aduce aminte de mineriade. Am fost adesea la Bucureşti atunci şi am văzut cum era manipulată populaţia Bucureşiului", a declarat Doina Cornea.

Ea a apreciat că, pentru ca această manipulare să fie pusă în mişcare, trebuie să fie nişte "agenţi" printre protestatari şi a spus că sunt întrebări de pus în legătură cu calitatea oamenilor, întrucât "se vedea pe multe chipuri că erau oameni nu de o calitate bună".

Proteste anticomuniste şi anti-Geoană au avut loc, marţi, la Timişoara, la Braşov, la Cluj Napoca, la Constanţa, la Sibiu, la Târgovişte şi în Capitală. La Timişoara protestele au izbucnit după semnarea "Parteneriatului pentru Timişoara" de către Mircea Geoană, Crin Antonescu, Klaus Iohannis şi de primarul Gheorghe Ciuhandu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici