Geoană: Sunt mai pesedist ca oricând; cer de la şefii PSD mai multă maturitate şi mai mult respect

Mircea Geoană susţine că e "mai pesedist ca oricând" şi le cere celor care păstoresc astăzi PSD mai multă maturitate, mai puţină încrâncenare pentru propria funcţie şi mai mult respect pentru istoria partidului, spunând că e mai bine să fie excluşi Băsescu şi Boc de la guvernare, decât el din partid.

30 afișări
Imaginea articolului Geoană: Sunt mai pesedist ca oricând; cer de la şefii PSD mai multă maturitate şi mai mult respect

Geoană: Sunt mai pesedist ca oricând; cer de la şefii PSD mai multă maturitate şi mai mult respect (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"După experienţele din 2009 şi din 2010, pot să spun astăzi cu tot glasul că sunt mai pesedist ca oricând!", scrie Mircea Geoană pe blogul său.

El menţionează că, de câteva luni, nişte "oameni de bine" nu mai pot trăi de grija sa, plimbându-l pe surse de la un partid la altul, îl dau exclus sau suspendat de fiecare dată când i se rosteşte numele, doar-doar i-o veni gândul cel rău şi îi va scuti cu prezenţa sa politică.

"Într-o măsură, îi pot înţelege: când te dedulceşti la intrigă politică de salon, ea ajunge să îţi placă mai tare decât contactul brutal cu electoratul care, din păcate, se încăpăţânează să ceară programe serioase şi nu se entuziasmează cu monologuri la televizor", adaugă preşedintele Senatului.

El spune că, cum chiar a început să-i placă să le tot strice unora visele, o să sublinieze ceea ce a tot spus. "Am atâtea amintiri, atâtea gânduri bune pentru oamenii din PSD, atâtea planuri şi provocări în PSD, că declaraţii făcute mai mult sau mai puţin impetuos nu-mi pot decât stârni zâmbetul. Iar independenţa mea, de care se cam face băşcălie pe la colţuri, este independenţa opiniei şi a cuvântului pe care ţi-o dau experienţa de a conduce vreme de 5 ani de zile acest partid şi de a-i aduce, în nume personal, peste 5 milioane de voturi", adaugă Geoană.

El precizează că "a fi pesedist nu înseamnă să te baţi cu cărămida în piept, aruncând ironii ieftine către colegi de partid, ci arătându-ţi forţa politică în bătăliile electorale şi parlamentare, dărâmând guverne prin moţiuni de cenzură, câştigând alegeri şi aducându-le oamenilor schimbarea pe care o cer cu insistenţă".

"În pregătirea unor astfel de momente, eu cred că niciun efort nu poate fi irosit, iar disputele mărunte în interiorul partidului, bazate pe gusturi personale, nu îşi au rostul. Pesedistul din ţară nu are nevoie să vadă cum, între două declaraţii pentru presă pe scări, preşedintele partidului îşi face timp să-l excludă din gură pe fostul preşedinte al formaţiunii. Pesedistul aşteaptă să vadă cum cei în care şi-a pus încrederea fac tot ceea ce trebuie pentru ca previziunile băsesciene (altul care nu mai poate de grija PSD!), legate de o nouă tură de opoziţie pentru PSD între 2012 şi 2016, să nu aibă nici cea mai mică şansă de îndeplinire", susţine Geoană.

Mircea Geoană mai precizează că, având în vedere că el îşi oferă toată puterea sa de muncă Partidului Social Democrat, îşi permite să ceară un singur lucru de la cei care îl păstoresc astăzi: "mai multă maturitate, mai puţină încrâncenare pentru propria funcţie şi mai mult respect pentru istoria partidului, pentru munca celor care au făcut din PSD ecuatorul politicii româneşti".

"Pentru tot românul şi pentru tot pesedistul, cred că e mai bine să-i excludem pe Băsescu şi pe Boc de la guvernare decât pe Geoană din partid", adaugă el.

Liderul PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, că preşedintele Senatului, Mircea Geoană, nu mai face parte din PSD, fiind un om liber şi independent, el comentând astfel afirmaţiile lui Geoană că îşi doreşte un mandat întreg de şef al statului.

Go4it.ro transmite LIVE de la World Mobile Congress. Zeci de telefoane se lansează acum! Citeşte noutăţile la cald.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici