Geoană: Vântu e malefic, dar trebuie să îi recunoşti o minimă competenţă

Candidatul PSD la Preşedinţie, Mircea Geoană, afirmă, într-un interviu acordat Gazetei Sporturilor, din care un fragment a fost publicat pe blogul jurnalistului Cătălin Tolontan, că s-a întâlnit de mai multe ori cu Sorin Ovidiu Vântu, deşi ştia că este "malefic" şi "puţin cam turbulent".

37 afișări
Imaginea articolului Geoană: Vântu e malefic, dar trebuie să îi recunoşti o minimă competenţă

Geoană: Vântu e malefic, dar trebuie să îi recunoşti o minimă competenţă (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Geoană afirmă că nu a vorbit cu Vântu "nimic despre politică", ci despre sistemul financiar-bancar din România şi despre modul în care poate găsi resurse, inclusiv pe piaţa de capital, pentru a putea capitaliza economia românească.

Candidatul PSD precizează că a avut astfel de discuţii şi cu Dinu Patriciu, dar şi cu alţi oameni de afaceri, printre care Valentin Păunescu.

"Nu trebuie să îţi placă cineva sau să fii fan al acestor oameni care au averi puţin cam mari pentru gustul meu pentru a le recunoaşte o mică competenţă", afirmă Geoană, potrivit informaţiilor publicate pe blogul lui Tolontan.

Întrebat de reporter dacă e normal să discute, ca potenţial viitor preşedinte, cu un om care a fost condamnat la doi ani închisoare pentru fals în dosarul BID, proces oprit pentru că fapta a fost prescrisă, Geoană afirmă că nu îi place de Vântu.

"Mi se pare malefic şi puţin cam turbulent. Dar asta nu înseamnă că nu poţi să îi recunoşti o mică competenţă într-o zonă profesională unde, până una alta, se pare că se pricepe", menţionează Geoană.

Înrebat de câte ori s-a întâlnit cu Vântu, deşi ştia că ar fi malefic şi turbulent, Geoană răspunde că s-a întâlnit cu acesta de două sau trei ori.

Preşedintele Băsescu a declarat, în 12 noiembrie, la B1 TV, că l-a sunat pe Mircea Geoană, iar acesta nu i-a răspuns, deoarece nu putea fi deranjat când vorbea cu Sorin Ovidiu Vântu, sugerând ca liderul PSD să fie întrebat de câte ori a fost chemat "ca lacheul" în Delta Dunării pentru a primi instrucţiuni.

"Întrebaţi-l pe Mircea Geoană de câte ori a fost chemat ca lacheul în Delta Dunării de Sorin Ovidiu Vântu să primească instrucţiuni în această vară. (...) Ce ziceţi dacă te sună preşedintele României pe tine, preşedintele Senatului şi nu îi răspunzi pentru că discuţi cu Vântu? Nu că nu îi răspunzi 30 de minute, ci nu îi răspunzi două ore preşedintelui României", a declarat Băsescu.

"Numărul doi în stat nu-i poate răspunde numărului unu, pentru că nu poate fi deranjat când vorbeşte cu Sorin Ovidiu Vântu. Nu e posibil", a conchis Traian Băsescu.

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vântu a confirmat, în urmă cu o săptămână, la Realitatea TV, că s-a întâlnit cu Mircea Geoană, în Delta Dunării, aşa cum a susţinut Traian Băsescu, însă a apreciat, ironic, că şeful statului nu l-a putut contacta pe liderul PSD din cauza "vreunui bruiaj pe fir".

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, la Colegiul Director al PDL, că Mircea Geoană a minţit la dezbaterea din primul tur, când a spus că nu s-a întâlnit cu Sorin Ovidiu Vântu, arătând că acesta trebuie să îşi ceară scuze românilor pentru această minciună.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici