Gorghiu: Proiectul votului prin corespondenţă se poate numi Legea Dragnea, nu mă interesează asta

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, luni, că, PNL va susţine, în Comisia de Cod electoral, proiectul depus de PNL privind votul prin corespondenţă, arătând că este de acord ca acest proiect să se numească "Legea Dragnea", dacă acest lucru îi reţine pe cei de la PSD în a adopta acest proiect

243 afișări
Imaginea articolului Gorghiu: Proiectul votului prin corespondenţă se poate numi Legea Dragnea, nu mă interesează asta

Gorghiu: Proiectul votului prin corespondenţă se poate numi Legea Dragnea, nu mă interesează asta

"Mandatul (în comisia de cod electoral –n.r.) colegilor mei este limpede. Avem deja un proiect de lege discutat cu AEP, cu asociaţiile din Diaspora, făcut public de foarte multă vreme, poate fi îmbunătăţit, a fost comunicat de mai bine de o jumătate de an grupurilor parlamentare, inclusiv la cabinetul domnului Zgonea. Am văzut nuanţare din discursul domnului Liviu Dragnea referitoare la votul prin corespondenţă. Însă, este o înşelătorie să spui că vrei vot prin corespondenţă şi să doreşti, în acelaşi timp, reluarea discuţiilor de la zero. Deja suntem într-o etapă mult prea avansată şi dacă se doreşte introducerea votului prin corespondenţă şi să fie aplicabil la alegerile din 2016, trebuie să discutăm pe proiectul de lege pe care noi l-am depus", a spus Gorghiu.

Ea a mai afirmat că nu o interesează paternitatea proiectului, arătând că dacă acest lucru îi împiedică pe cei de la PSD în a adopta proiectul, declară public că este de acord ca legea votului prin corespondenţă să se numească Legea Dragnea.

"Nu mă interesează paternitatea proiectului. Poate să spună domnul Dragnea că este scris de domnia sa sau că Valeriu Zgonea poate să-şi pună semnătura unică pe lege. Miza mea nu este să spun că PNL a elaborat acest proiect, că ar fi fals. L-am făcut în colaborare cu instituţiile statului român(....). Dacă acest lucru îi reţine pe cei de la PSD în a-l adopta, declar public că sunt de acord să se numească legea Dragnea legea votului prin corespondenţă, doar să o vedem în realitate", a precizat Alina Gorghiu.

Ea a răspuns, astfel, unei întrebări referitoare la poziţia PNL în Comisia de cod electoral care se va reuni marţi pentru a discuta votul prin corespondenţă.

Gorghiu a menţionat că PNL are disponibilitatea de a aduce acestui proiect îmbunătăţirile pe care PSD le consideră necesare, dar termenul de 1 noiembrie este data limită pentru adoptarea acestui proiect. "Am avut moţiunea de cenzură pe acest subiect, nimic nu ne va împiedica să mergem până la capăt cu acţiunea de protest pentru a vedea votul prin coresponenţă realizabil", a adăugat Gorghiu.

Comisia de Cod electoral se va reuni marţi pentru a discuta proiectul votului prin corespondenţă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici