Grosaru: Am votat împotriva arestării lui Stan. E nevinovat şi are nevoie de o şansă de a candida

Deputatul minorităţilor naţionale Mircea Grosaru a declarat, luni, că la şedinţa Comisiei Juridice a votat împotriva încuviinţării arestării preventive a deputatului PSD Ion Stan, acuzat de trafic de influenţă, deoarece consideră că acesta este nevinovat şi că trebuia să i se dea şansa să candideze.

261 afișări
Imaginea articolului Grosaru: Am votat împotriva arestării lui Stan. E nevinovat şi are nevoie de o şansă de a candida

Ion Stan (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"La fel ca în cazul Trăşculescu, am votat împotrivă, pentru că nu cred că era necesară arestarea preventivă a domnului Stan. Eu îl cunosc pe domnul Stan şi din mandatele anterioare şi nu a dat dovada că arestarea lui preventivă ar fi o soluţie în legătură cu cele întâmplate. În acelaşi timp, nu sunt convins, şi probabil că dumnealui o va dovedi în justiţie, că este vinovat de ceea ce s-a întâmplat", a precizat Grosaru.

El a adăugat că a studiat documentele trimise de Ministerul Justiţiei şi că pe el, personal, nu l-au convins că este necesară arestarea preventivă.

"Ion Stan este şi candidat şi, la fel ca în cazul lui Alin Trăşculescu, consider că ar fi trebuit să i se dea şansa să candideze. O asemenea imagine făcută în timpul campaniei, eu cred că nu este în regulă.(...) Şi nu s-a judecat acest caz cu aceleaşi unităţi de măsură aceleaşi fapte şi nu am putut să încuviinţez arestarea preventivă", a mai explicat Grosaru.

Comisa Juridică a Camerei a avizat pozitiv, cu nouă voturi "pentru" şi un vot "împotrivă", cererea justiţiei privind arestarea preventivă a deputatului Ion Stan, acuzat de trafic de influenţă. 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici