Ludovic Orban s-a răzgândit şi promite redeschiderea teraselor. Condiţia pusă de premier

  • Guvernul a hotărât deschiderea teraselor la 1 iunie
  • Sezonul estival va începe pe 15 iunie
  • Calendarul pentru redeschidere va fi menţinut dacă nu vor creşte cazurile infectaţilor cu COVID19
15197 afișări
Imaginea articolului Ludovic Orban s-a răzgândit şi promite redeschiderea teraselor. Condiţia pusă de premier

Guvernul a anunţat data la care vom putea merge la mare

Deschiderea teraselor a fost planificată de către Guvern pentru data de 1 iunie, iar sezonul estival în România va începe de la 15 iunie, au anunţat reprezentanţii industriei de turism care au participat la o întâlnire cu Ludovic Orban.

Promisiunea prim-ministrului este 1 iunie pentru terase şi 15 iunie pentru sezonul estival (...) în situaţia în care nu există derapaje majore în cifrele comunicate de Comitetul de Supraveghere a Situaţiilor de Urgenţă”, a declarat astăzi Daniel Mischie, CEO City Grill, grupul care deţine 18 localuri şi o platformă de livrări.

Premierul Ludovic Orban a declarat anterior că va menţine terasele închise prin Legea instituirii stării de alertă.

În articolul 8 din lege există posibilitatea, în alineatul 1, posibilitatea de a menţine închise terasele şi le vom menţine închise”, a spus Ludovic Orban.

Din cauza crizei COVID-19, sectorul HoReCa va pierde 2,4 miliarde de euro din totalul cifrei de afaceri, estimează Organizaţia Patronală a Hotelurilor şi Restaurantelor din România (HORA). Iar din 400.000 de angajaţi, 320.000 vor fi concediaţi.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici