Guy Verhofstadt: Vom crea o nouă mişcare în Europa care va fi surpriza acestor alegeri | FOTO

Guy Verhofstadt a afirmat, la mitingul de vineri al Alianţei USR-PLUS, că noul grup din viitoarea legislatură a Parlamentului European va fi surpriza alegerilor europarlamentare, iar noua mişcare va împiedica formarea unei majorităţi în PE.

1085 afișări
Imaginea articolului Guy Verhofstadt: Vom crea o nouă mişcare în Europa care va fi surpriza acestor alegeri | FOTO

Guy Verhofstadt: Vom crea o nouă mişcare în Europa care va fi surpriza acestor alegeri | FOTO

„Mulţumesc pentru această vreme frumoasă de toamnă. Asta avem în fiecare zi, astfel mă simt confortabil. Nu ştiu cum vă simţiţi voi. Cred că este grozav pentru că este un moment foarte important. În două zile sunt alegerile europarlamentare şi ştiu că mereu politicienii spun că alegerile sunt importante. De data aceasta e adevărat. De ce? Pentru că pentru prima oară va exista posibilitatea de a crea o nouă Europă. Pentru prima oară cele două partide clasice, socialiştii pe de o parte şi conservatorii pe de alta nu vor mai avea o majoritate în instituţiile europene. Asta înseamnă oportunitatea de a construi ceva nou. Asta vom construi împreună. Vom crea o nouă mişcare în Europa şi în locul naţionaliştilor, populiştilor despre care vorbesc toţi, va fi acest nou grup pro-european centrist care va fi surpriza acestor alegeri. Va fi un grup cu democraţi, cu progresişti, cu reformişti, cu centrişti, cu mişcarea lui Emmanuel Macron, va fi un grup şi va fi imposibil să se creeze o majoritate în Parlament. Vom folosi acea putere şi vrem să trimitem un număr maxim de europarlamentari ai acestui nou grup”, a afirmat Guy Verhofstadt.

Liderul grupului ALDE în PE a adăugat că Europa este una a valorilor precum democraţia, libertatea, respectarea drepturilor cetăţenilor, a statului de drept şi a luptei anticorupţiei, valori care sunt în antiteză cu actualul Guvern PSD-ALDE.

„Europa nu este doar o monedă. Europa este în primul rând o comunitate a valorilor umane şi a principiilor precum statul de drept, lupta anticorupţie. Şi cu siguranţă că atunci când această corupţie este făcută de oameni cu funcţii înalte în stat vor crede că pot schimba legislaţia ca să scape. Această Europă a valorilor este una diferită de cea a actualului Guvern al României, diferită de Europa lui Viktor Orban. Am fost ieri (joi – n.r.) la Budapesta. Din fericire m-au lăsat să plec. Astfel sunt aici. Va fi o Europă diferită de cea a lui Kaczyński din Polonia. E o Europă care va apăra pretutindeni democraţia şi statul de drept”, a completat Verhofstadt.

El a mai spus că viitorul României este în interiorul unei Uniuni Europene puternice.

„Cel mai bun viitor pentru România este în interiorul unei Uniuni Europene puternice. Voi trebuie să le spuneţi celor care ezită sau nu au o opinie sau ezită să se ducă la alegeri, spuneţi-le că Europa este singurul nostru viitor împreună pentru generaţiile tinere de aici şi din restul locurilor din Europa”, a conchis oficialul străin.

Liderul europarlamentarilor ALDE, Guy Verhofstadt, a fost prezent, vineri, la mitingul Alianţei 2020 USR-PLUS care a avut loc în Parcul Izvor.

Grupul Alianţa Liberalilor şi Democraţilor pentru Europa (ALDE) va fi dizolvat după scrutinul europarlamentar, urmând să fie înlocuit de o altă alianţă politică, a declarat liderul formaţiunii politice, Guy Verhofstadt, citat de site-ul Politico.eu. Din noul grup europarlamentar ar urma să facă parte politicieni din grupul „Renaşterea europeană” propus de preşedintele Franţei, Emmanuel Macron.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici