Haşotti despre ”Legea tăcerii”: Colegul confundă pamfletul cu iniţiativa legislativă, absolut ridicol

Liderul senatorilor PNL, Puiu Haşotti, a declarat, luni, despre iniţiativa legislativă a colegului său liberal Cristian Bodea, intitulată ”Legea tăcerii”, că acesta a confundat pamfletul cu iniţiativa legislativă, întrecând ”orice fel de ridicol şi penibil”.

394 afișări
Imaginea articolului Haşotti despre ”Legea tăcerii”: Colegul confundă pamfletul cu iniţiativa legislativă, absolut ridicol

Puiu Hasotti (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

”Din păcate, colegul meu a confundat pamfletul cu iniţiativa legislativă. Ne tot plângem că Parlamentul are imaginea pe care o are şi uite, din păcate, facem nişte propuneri legislative, nişte iniţiative care întrec orice fel de ridicol şi penibil”, a comentat liderul senatorilor PNL iniţiativa legislativă a colegului său de partid Cristian Bodea.

El a precizat că, ”dincolo de faptul că această propunere este sută la sută neconstituţională, încearcă să fie un panflet”.

”Noi facem propuneri legislative, şi nu pamflete. După părerea mea, este la nivelul egal de ridicol al propunerilor pe care le făcea domnul Funar”, a mai spus Haşotti.

Întrebat dacă a existat o consultare în grupul senatorial pe această propunere, Puiu Haşotti a răspuns: ”Domnul senator Bodea, conform maximei libertăţi care există în grupul liberal din Senat, a depus întâi această propunere legislativă absolut ridicolă şi apoi ne-a informat”.

Senatorul PNL Cristian Bodea a depus, luni, o iniţiativă legislativă intitulată ”Legea tăcerii”, cu prevederi precum ”premierul este statul”, ”ordonanţele de urgenţă sunt mai presus de lege” sau ”ministrul este mai presus de parlamentar”, liberalul spunând că vrea să tragă un semnal de alarmă.

Legea iniţiată de senatorul PNL prevede, în forma înregistrată luni la Biroul Permanent al Senatului, că premierul şi Guvernul devin principala putere a statului.

Proiectul cuprinde zece articole, primul fiind ”Prim-ministrul este statul. Indubitabil!”.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici