Iaşi: PSD a încercat schimbarea vicepreşedintelui PNL al CJ; Adomniţei: PSD a început războiul

Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, liberalul Cristian Adomniţei, i-a acuzat, marţi, pe liderii PSD că au declanşat războiul împotriva Iaşiului, după ce consilierii PSD şi cei ai PPDD au încercat în cursul dimineţii să îl schimbe din funcţie pe vicepreşedintele liberal al CJ.

145 afișări
Imaginea articolului Iaşi: PSD a încercat schimbarea vicepreşedintelui PNL al CJ; Adomniţei: PSD a început războiul

Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, liberalul Cristian Adomniţei (Imagine: Andei Spirache/Publimedia)

Marţi dimineaţă era programată o şedinţă extraordinară a Consiliului Judeţean (CJ) Iaşi, care viza adoptarea unei hotărâri privind modernizarea Aeroportului Iaşi, însă în ultimul moment PSD şi PPDD au încercat să introducă pe ordinea de zi încă un proiect de hotărâre, pentru schimbarea din funcţie a vicepreşedintelui CJ, Victor Chirilă, membru PNL, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Consilierii PDL s-au retras din sală cu puţin timp înainte de începerea şedinţei, iar preşedintele CJ, Cristian Adomniţei, nu s-a pezentat, astfel că şedinţa Consiliului Judeţean nu a mai avut loc.

PSD şi PPDD deţin în Consiliul Judeţean Iaşi 18 mandate, însă nu au majoritate simplă, cele două partide având nevoie de încă un vot. Surse din CJ susţin că PSD şi PPDD mizau şi pe sprijinul celor şapte consilieri PDL, pentru schimbarea vicepreşedintelui liberal al CJ Victor Chirilă şi înlocuirea acestuia cu un reprezentant al PPDD.

Ulterior, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Cristian Adomniţei, a susţinut o conferinţă de presă la sediul PNL, acuzând PSD că "a început războiul împotriva Iaşiului".

"PSD ignoră apelul meu la dialog, pentru a păstra conlucrarea pentru binele Iaşiului. PSD a ales să-şi bată joc de încrederea pe care ieşenii au pus-o în USL. Decizia PSD de a genera război nu aduce nimic bun ieşenilor. Cei de la PSD vor să ţină Iaşiul sărac, pentru a-l manipula şi a-l ţine feuda lor. Nu-mi doresc război între palate, dar îl voi purta, spre deosebire de predecesorii mei. Lovitura PSD nu a avut succes. Sper ca acest partid să renunţe la aroganţa din timpul lui Năstase", a spus Cristian Adomniţei.

Într-un comunicat de presă, liderul grupului de consilieri judeţeni PSD Cristian Stanciu susţine că PNL este interesat de jocuri de culise, şi nu de proiectele importante ale judeţului.

El a precizat că PSD va cere înlocuirea liberalului Victor Chirilă din postul de vicepreşedinte al CJ Iaşi şi găsirea unei soluţii politice stabile în Consiliul Judeţean.

În urmă cu zece zile, liderul PNL Iaşi, Cristian Adomniţei, declara că în cazul în care PSD se va opune în continuare în Consiliul Judeţean Iaşi pe proiectele importante pe care el le va promova, atunci colaborarea PNL-PSD va înceta la Iaşi.

Cristian Adomniţei, totodată preşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi, ceruse PSD Iaşi să-şi clarifice poziţia în CJ, după ce în ultimele şedinţe consilierii judeţeni social-democraţi au votat împotrivă în cazul mai multor proiecte. El a spus că reprezentanţii PSD Iaşi au votat împotrivă la acordul cadru privind refacerea unor drumuri în judeţ şi s-au împotrivit ca o parte a terenului de la societatea Fortus să fie preluat de Consiliul Judeţean, pentru realizarea unui parc industrial.

Atât în Consiliul Local Iaşi, cât şi în Consiliul Judeţean, majoritatea este asigurată de PSD şi PNL. În Consiliul Local, PSD are 13 consilieri, PNL - 6, PDL - 5, iar PPDD - 3. În Consiliul Judeţean, liberalii deţin doar 11 mandate, faţă de 14 mandate cât are PSD. PDL are 7 consilieri judeţeni, iar PPDD - 4.

PSD şi PNL şi-au împărţit cele două posturi de viceprimar ale municipiului şi cele două funcţii de vicepreşedinte la Consiliul Judeţean.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici