Iliescu: Gestul lui Băsescu este "o diversiune, o cacealma"

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, luni, că nu i-a în serios propunerea lui Traian Băsescu privindu-l pe Ponta, apreciind că gestul acestuia reprezintă "o diversiune, o cacealma", căutând "să mai deruteze şi să mai creeze teme false pentru ziarişti şi pentru opinia publică".

354 afișări
Imaginea articolului Iliescu: Gestul lui Băsescu este "o diversiune, o cacealma"

Iliescu: Gestul lui Băsescu este "o diversiune, o cacealma" (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax foto)

"Nu îl iau în serios", a spus Iliescu. La observaţia jurnaliştilor că Traian Băsescu este totuşi şeful statului, el a răspuns: "Păcat, dar nu-şi onorează acest statut".

"Ce concordanţă găsiţi între declaraţia de aseară şi tot ceea ce a spus cu câteva zile înainte şi chiar cu câteva săptămâni înainte despre USL, despre Victor Ponta? Adică, dacă USL ar câştiga cu majoritate, el nu ar apela la un premier din partea USL, ne trimite la Constituţie, că acolo e vorba de partide, nu de alianţe. Şi acuma vine tam-nesam că el i-a propus lui Ponta să fie premier. Cine poate să îl ia în serios?", a comentat Iliescu.

Preşedintele de onoare al PSD a apreciat că gestul lui Traian Băsescu reprezintă "o diversiune, o cacealma", şeful statului căutând "să mai deruteze şi să mai creeze teme false pentru ziarişti şi pentru opinia publică".

Întrebat ce l-ar fi sfătuit pe Ponta dacă propunerea ar fi fost serioasă, Iliescu a spus: "Dar credeţi că trebuie să îl sfătuiesc eu? E vreun partid serios care să accepte aşa ceva? Neavând majoritate parlamentară să-şi asume responsabilitatea guvernării? Cine face aşa ceva? Eu cred în solicitarea şi propunerea serioasă a USL privind anticipatele, că într-adevăr orice prelungire a acestei guvernări este pentru ţară... se vede, nu? Deci, ar fi motivate alegeri anticipate. Dar să vii cu asemenea artificii...".

Preşedintele de onoare al PSD a mai spus că nu a fost informat de Victor Ponta la momentul respectiv despre această propunere. "Nu, pentru că nu ar fi avut despre ce să mă informeze. Cum o să ia în serios aşa ceva? Aţi văzut şi în relatarea de aseara, e clar că face jocuri de picioare domnul Băsescu", a susţinut Iliescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici