Iliescu, întrebat ce rol vede pentru Năstase: De reper moral. Nu se va angaja curând în politică

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a precizat, joi, că în opinia sa Adrian Năstase va juca pe viitor un rol de "reper moral", el apreciind că fostul premier nu se va angaja prea curând în viaţa politică, şi va căuta să găsească satisfacţie mai curând profesional, fiind un om studios.

533 afișări
Imaginea articolului Iliescu, întrebat ce rol vede pentru Năstase: De reper moral. Nu se va angaja curând în politică

Iliescu, întrebat ce rol vede pentru Năstase: De reper moral. Nu se va angaja curând în politică (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Întrebat ce rol vede pentru Năstase, Iliescu a răspuns: "Un reper, un reper moral. Nu se va mai angaja, cred, curând - nu ştiu cum vor evolua lucrurile - dar curând nu cred că se va angaja într-o poziţie activă mai ales în viaţa politică şi el profesional mai mult va căuta să-şi găsească cadrul necesar pentru a găsi satisfacţie. E un profesionist, un om studios, un om care în această perioadă a acumulat elemente de gândire, a citit mult, aşa încât îl înţeleg".

Iliescu a mai spus că, în opinia sa, nu se poate vorbi de colegi de partid ai lui Năstase care să-l fi trădat sau să-l fi vrut pe acesta în închisoare.

Solicitat să comenteze afirmaţiile lui Năstase, care s-a declarat dezamăgit de unii colegi, şi întrebat dacă unii din PSD l-au trădat pe fostul premier sau l-au vrut în închisoare, Iliescu a spus: "Nu cred că se poate vorbi de aşa ceva, dar probabil că are raţiunile lui în aprecierea pe care a făcut-o".

Iliescu a mai spus că poziţia lui Năstase legată de faptul că fostul premier nu s-ar răzbuna pe preşedintele Traian Băsescu este una care dovedeşte înţelepciune.

"E o poziţie înţeleaptă, echilibrată şi pe care o înţeleg", a spus Iliescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici