Iohannis anunţă că va candida pentru un nou mandat la Preşedinţie/ Reacţiile politicienilor. Buzatu: Prevesteşte o nouă nenorocire pentru România/ Barna: Mesaj că va rămâne să lupte împotriva a ceea ce face PSD

Klaus Iohannis a anunţat că este hotărât să candideze pentru încă un mandat de preşedinte al României.

2828 afișări
Imaginea articolului Iohannis anunţă că va candida pentru un nou mandat la Preşedinţie/ Reacţiile politicienilor. Buzatu: Prevesteşte o nouă nenorocire pentru România/ Barna: Mesaj că va rămâne să lupte împotriva a ceea ce face PSD

Klaus Iohannis anunţă că va candida pentru un nou mandat la Preşedinţie

”Vreau să vă comunic acum, aici în această dimineaţă frumoasă: sunt ferm hotărât să candidez pentru încă un mandat de preşedinte al României”, a spus sâmbătă la Sibiu Klaus Iohannis.

Preşedintele Klaus Iohannis a precizat sâmbătă la Sibiu că a decis să facă anunţul despre candidatura sa la al doilea mandat pentru Preşedinţie în contextul sondajelor care arată un nivel de nemulţumire al românilor de peste 80 la sută.
 

Iohannis a spus că a văzut sondaje care arătau că nivelul de nemulţumire a depăşit 80 la sută, ceea ce înseamnă că ”lumea nu mai are încredere în clasa politică”.

”În acest context am considerat că acest anunţ poate să constituite un punct interesant, poate unii vor fi încurajaţi să meargă mai departe, alţii probabil nu vor primi aşa bine acest anunţ. În orice caz mi s-a părut că este necesară o clarificare a intenţiilor mele pentru ceea ce urmează”, a afirmat preşedintele.

Întrebat cine crede că nu primeşte bine anunţul, Iohannis a răspuns: ”Cred că PSD nu este extrem de fericit că am făcut acest anunţ”.

Preşedintele se află la Sibiu la întâlnirea foştilor săi colegi din Colegiul Naţional ”Samuel von Brukenthal”.

Stănescu despre anunţul lui Iohannis privind o nouă candidatură: Putem candida toţi

Vicepreşedinte PSD, Paul Stănescu, despre anunţul lui Iohannis privind o nouă candidatură: Putem candida toţi

Vicepreşedinte PSD, Paul Stănescu, spune despre anunţul făcut de preşedintele Klaus Iohannis referitor la o nouă candidatură la Preşedinţie, că fiecare cetăţean e liber să facă orice. ”Iohannis dacă merge în acelaşi ritm nu ştiu dacă mai poate câştiga un nou mandat”, afirmă Stănescu.

Întrebat, sâmbătă, la Slatina, ce părere are despre anunţul făcut de preşedintele Klaus Iohannis, Paul Stănescu a răspuns: ”Fiecare cetăţean din această ţară e liber să facă orice, dar ceea este incredibil este că e primul preşedinte care nu respectă decizia Curţii Constituţionale. Putem candida toţi, depinde cine va câştiga alegerile şi, fiind exemplul numărul unu în această ţară, e foarte complicat. Domnul preşedinte Klaus Iohannis, dacă merge în acelaşi ritm, nu ştiu dacă mai poate câştiga un nou mandat, poporul să-l mandateze din nou. Am avut epoca Băsescu şi vedem că nu s-a schimbat nimic, ba din contra, în era Klaus Iohannis deja e mai rău, lucrurile nu merg bine deloc”.

Buzatu despre anunţul lui Iohannis: Prevesteşte o nouă nenorocire pentru România

Preşedintele PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, susţine că intenţia lui Klaus Iohannis de a candida pentru un nou mandat prevesteşte ”o nenorocire” pentru România. La rândul său, liderul ALDE Alba, Ioan Lazăr, se întreabă dacă Iohannis a decis singur să candideze sau ”l-a chemat Orban”.

Dumitru Buzatu a declarat sâmbătă, corespondentului MEDIAFAX, că există un singur leac împotriva acestei candidaturi a lui Klaus Iohannis, şi anume atitudinea cetăţenilor români.

„Această intenţie prevesteşte o nouă nenorocire pentru România, dacă ne gândim la sprijinul subteran pe care preşedintele Iohannis îl are. S-ar putea să şi reuşească în anumite condiţii, or un om care nu respectă drepturile constituţionale, ajuns, din nou, în funcţia de preşedinte al României, nu ar fi o nenorocire pentru ţara asta? Există un singur leac împotriva acestei candidaturi şi anume atitudinea cetăţenilor români. Conştientizarea faptului că domnia sa reprezintă un pericol, că are o atitudine cel puţin parţial totalitară, că nu există vreo legătură între valorile fundamentale ale poporului şi valorile pe care domnia sa le susţine”, a spus Buzatu.

Întrebat dacă Iohannis are o şansă pentru un nou mandat, liderul PSD Vaslui a răspuns că speră ca oamenii să se trezească, iar acest lucru să ducă la pierderea oricărei şanse, chiar dacă ar avea-o.

La rândul său, liderul ALDE Alba, Ioan Lazăr, a declarat că preşedintele Klaus Iohannis nu a spus ”cine l-a îndemnat” să-şi anunţe candidatura.

Întrebat despre anunţul făcut de preşedinte, liderul ALDE Alba, Ioan Lazăr, a spus: ”Domnul preşedinte a declarat că este ferm hotărât să candideze pentru un nou mandat. Nu ne-a spus cine l-a îndemnat să facă acest lucru: a fost o hotărâre a dânsului sau l-a chemat Orban la partid şi i-a impus să facă acest anunţ, ca nu cumva să treacă alegerile până se hotărăşte”, a spus Ioan Lazăr.

Barna despre anunţul lui Iohannis: Mesaj că va rămâne să lupte împotriva a ceea ce face PSD

Liderul USR, Dan Barna, a declarat, sâmbătă, la Timişoara, că Iohannis a decis să anunţe că va candida pentru un nou mandat de Preşedinţie în această perioadă “de conflict” pentru a transmite un mesaj că rămâne să “lupte împotriva a ceea ce face astăzi PSD şi Liviu Dragnea”.

Întrebat de către jurnalişti, în cadrul unei conferinţe de presă organizată la sediul USR Timiş, ce părere are despre faptul că preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că este hotărât să candideze pentru încă un mandat, Dan Barna a răspuns că este o decizie pe care o “anticipam cu toţii”.

“Este o decizie pe care o anticipam cu toţii. Preşedintele a decis să o comunice tocmai în această perioadă de conflict pentru a transmite fără îndoială un mesaj că rămâne alături. Exista acea idee că va pleca la Bruxelles sau că s-ar retrage şi, în această perioadă când este nevoie de o solidaritate şi de o rezistenţă a societăţii decente şi normale, mesajul preşedintelui vine să întărească acest mesaj, că va rămâne şi el să lupte alături de România normală împotriva a ceea ce face astăzi PSD-ul şi Liviu Dragnea”, a afirmat Dan Barna.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici