Iohannis: Dragnea trebuie să dispară din viaţa publică românescă după a doua condamnare/ Ce spune despre decretul de revocare a lui Kovesi

Preşedintele Klaus Iohannis spune despre liderul PSD, Liviu Dragnea, că ar trebui să dispară din viaţa publică românescă după a doua condamnare. ”Suntem în faza total nefericită în care cel mai mare partid din România se consitutie într-un grup de lobby pentru un infractor”, a adăugat Iohannis.

3299 afișări
Imaginea articolului Iohannis: Dragnea trebuie să dispară din viaţa publică românescă după a doua condamnare/ Ce spune despre decretul de revocare a lui Kovesi

Iohannis: Dragnea trebuie să dispară din viaţa publică românescă după a doua condamnare

Iohannis a spus sâmbătă la Sibiu că nu se teme în general de suspendare, iar deciziile pe care le ia nu le adoptă pentru că se teme sau nu de vreo suspendare, ci pentru că le consideră corecte pentru România.

”Dacă discutăm despre suspendare în acest moment, în primul rând nu există niciun motiv, iar în al doilea nu are cine să facă suspendarea”, a spus şeful statului.

Întrebat despre Liviu Dragnea, Iohannis a spus că în continuare este de părere că acesta ar trebui să dispară din viaţa publică românească după cea de-a doua condamnare, aşa cum ”s-ar întâmpla în orice ţară, chiar cu o democraţie incipientă”.

Şefului statului a afirmat că PSD nu îşi dă seama că ”trebuie să-l trimită pe Dragnea acasă”.

”Suntem în faza total nefericită în care cel mai mare partid din România se consitutie într-un grup de lobby pentru un infractor”, a adăugat Iohannis.

Referitor la prezumţia de nevinovăţie, având în vederea că Liviu Dragnea nu a fost condamnat definitiv, Iohannis a spus că ”în politică nu trebuie să aştepţi până la ultima condamnare”. Din punct de vedere legal, orice persoană se poate considera nevinovată, însă în politică este nevoie de oameni asupra cărora nu planează niciun fel de suspiciune, a spus Iohannis.

”Cum vrea un infractor condamnat de două ori să poată fi credibil şi un exemplu pentru România? Politica nu este doar despre aspecte juridice, este despre moralitate”, a afirmat preşedintele, potrivit căruia ”acest comportament iraţional atât din partea lui Liviu Dragnea, cât şi din partea PSD care îl prijină” aruncă România cu mulţi ani înapoi.

România îşi pierde respectul câştigat greu, investitorii îşi pierd încrederea ”dacă cel mai important lider politici îşi permite să disece decizii ale justiţiei în partid”, a mai spus preşedintele.

Iohannis, despre decretul de revocare a lui Kovesi: Este încă săptămâna în care citim

Preşedintele a fost întrebat la Sibiu ce va face în cazul decretului de revocare a procurorului şef al DNA, solicitat de CCR.

”Este încă săptămâna în care citim”, a răspuns Iohannis.

Mai multe persoane prezente la declaraţii l-au aplaudat.

CCR a publicat în 7 iunie motivarea prin care arată că şeful statului şi-a arogat atribuţii pe care nu le are şi le-a îngrădit pe cele ale ministrului Justiţiei, atunci când a refuzat revocarea Laurei Codruţa Kovesi, cerută de Tudorel Toader.

Preşedintele a anunţat că va citi motivarea Curţii până o va înţelege, dar va da un răspuns într-un termen rezonabil.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici