Iohannis: Decizia de a candida la şefia PNL este din dorinţa de a face un lucru bun în fruntea PNL. Dacă nu aş socoti că am şanse bune, nu aş candida

Prim-vicepreşedintele demisionar al PNL, Klaus Iohannis, a declarat, joi, că decizia de a candida la preşedinţia PNL la Congresul extraordinar a venit din "dorinţa de a face un lucru bun în fruntea PNL", spunând că speră că acest lucru nu este o surpriză pentru nimeni, nici pentru Crin Antonescu. Iohannis a adăugat că dacă nu ar socoti că are şanse bune, nu ar candida.

485 afișări
Imaginea articolului Iohannis: Decizia de a candida la şefia PNL este din dorinţa de a face un lucru bun în fruntea PNL. Dacă nu aş socoti că am şanse bune, nu aş candida

Iohannis: Decizia de a candida la şefia PNL este din dorinţa de a face un lucru bun în fruntea PNL (Imagine: Ana Poenariu/Mediafax Foto)

Întrebat, joi, într-o conferinţă de presă la Sibiu, ce l-a determinat să ia decizia de a candida la preşedinţia PNL la Congresul extraordinar al partidului, Iohannis a răspuns că "dorinţa de a face un lucru bun în fruntea PNL".

"Sper că nu e o surpriză pentru nimeni faptul că mi-am anunţat candidatura. Am spus de la intrarea în PNL că atunci când poziţia de preşedinte va fi pusă în discuţie este aproape sigur că mă voi implica. Eu nu am avut niciun moment de gând să plec din PNL sau să nu mă mai implic. Plecând semnale multe din teritoriu, am considerat că este un lucru bun să mă implic", afirmat prim-vicepreşedintele demisionar al PNL.

Întrebat dacă a vorbit cu Crin Antonescu despre decizia sa de a candida la şefia partidului, Iohannis a spus că a vorbit de mai multe ori şi că pentru acesta nu a fost o surpriză.

Întrebat, de asemenea, dacă decizia de a candia la şefia PNL este primul pas spre candidatura sa la Preşedinţie, Iohannis a răspuns: "Nu discutăm despre asta acum, mai ales că de ieri avem o situaţie total nouă pe scena politică".

Iohannis, despre candidatura la Congres: Dacă nu aş socoti că am şanse bune, nu aş candida

Prim-vicepreşedintele demisionar al PNL, Klaus Iohannis, spune, referitor la şansele de a câştiga şefia PNL, că nici nu ar candida dacă nu ar considera că are "şanse bune", pentru că "nu ar avea niciun farmec" şi ar fi "o prostie" pentru un politician să intre într-o cursă pe care ştie că o pierde.

Prim-vicepreşedintele demisionar al PNL, Klaus Iohannis, a fost întrebat, joi, într-o conferinţă de presă, dacă se vede învingător în cursa pentru şefia PNL, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Aşa un pic, eu cred că am mentalitate de învingător", a răspuns el.

Întrebat dacă este de părere că va câştiga, Iohannis a afirmat că are "şanse bune", altfel n-ar fi intrat în cursă.

"Dacă nu aş socoti că am şanse bune, nu aş candida, pentru că n-ar avea niciun farmec. Este o prostie pentru un politician să intre într-o cursă pe care ştie că o va pierde. Avem noi, politicienii, un pic de instinct de autoconservare şi intrăm cu predilecţie în curse pe care avem şanse rezonabile să le câştigăm", a spus Iohannis.

Referitor la echipa pe care o va face dacă va fi liderul PNL, Iohannis a spus că va fi anunţată după alegeri şi a precizat că nu este adeptul "demiterilor sau al demisiilor forţate".

El a afirmat că va fi făcută o analiză a tuturor filialelor, dar a adăugat: "Acum nu aş intra în această temă".

Întrebat exact cum vede viitorul filialei Sibiu a PNL, având în vedere că a demisionat din funcţia de prim-vicepreşedinte din cauza rezultatelor slabe la alegerile europarlamentare obţinute în acest judeţ, Iohannis a spus: "Este un semnal pentru sibienii care nu s-au dus la vot. Am vrut să atrag atenţia că, nemergând la vot, iată că, în Sibiu, PSD a luat cele mai multe voturi, lucru cu care nu pot să fiu de acrod, fiindcă Sibiul nu este un oraş PSD, indiferent cum privim lucrurile".

Iohannis a afirmat că, poate, liberalii sibieni fac o analiză a rezultatelor prin prisma ultimelor scrutinuri şi constată că "în 2014 a fost mult mai bine decât în 2007, 2009", dar pentru el a contat rezultatul faţă de propriile aşteptări.

Klaus Iohannis a anunţat, miercuri, că va candida la preşedinţia PNL la Congresul extraordinar şi că a cerut şi primit derogare de vechime pentru a putea candida.

El a spus că a fost supărat de rezultatul la europarlamentare în Sibiu. "Eu cred că PNL va continua foarte bine, în final cred că vom şi câştiga", a spus Iohannis.

Preşedintele demisionar al PNL, Crin Antonescu, afirma, miercuri, că nu mai candidează la preşedinţia partidului.

Antonescu spunea, totodată, că susţine candidatura lui Iohannis la şefia PNL.

Congresul extraordinar al PNL va avea loc în 28-29 iunie, la Bucureşti, urmând ca la forul suprem de conducere al PNL să participe 1.550 de delegaţi.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici