Iohannis: Desele contradicţii Băsescu-Ponta afectează imaginea ţării. Ideal ar fi să facă front comun

Prim-vicepreşedintele PNL, Klaus Iohannis, consideră că desele contradicţii dintre Traian Băsescu şi Victor Ponta "afectează imaginea" ţării, el afirmând că "varianta ideală ar fi ca preşedintele şi primul ministru să facă front comun pentru proiectele României".

435 afișări
Imaginea articolului Iohannis: Desele contradicţii Băsescu-Ponta afectează imaginea ţării. Ideal ar fi să facă front comun

Klaus Iohannis (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Iohannis a fost întrebat, joi, într-o conferinţă de presă, dacă desele contradicţii dintre preşedintele Traian Băsescu şi premierul Victor Ponta afectează imaginea României, el răspunzând afirmativ.

Întrebat dacă are semnale din exterior despre aceste consecinţe, Iohannis a negat, dar a menţionat că "astfel de lucruri niciodată nu dau bine".

"Astfel de lucruri niciodată nu dau bine. Nu trebuie să ai niciun fel de semnale speciale. Atunci când într-o entitate apar discuţii în contradictoriu, nu dă niciodată bine, indiferent că este vorba de administraţia naţională sau judeţeană sau chiar locală. O entitate este cu atât mai puternică şi poate să îşi impună un punct de vedere mai uşor cu cât sunt mai uniţi cei care o reprezintă. Pentru România, varianta ideală ar fi ca preşedintele, primul ministru şi toată lumea de acolo să promoveze România - până la urmă pentru asta i-am ales - şi să facă front comun pentru proiectele României", a declarat Iohannis.

Răspunzând unei alte întrebări, prim-vicepreşedintele liberal a apreciat că Traian Băsescu şi Victor Ponta "câteodată fac front comun, câteodată nu fac".

"Acel «câteodată nu» afectează şi acel «câteodată da»", a spus Iohannis, care a menţionat că "este greu de crezut" că relaţiile dintre preşedinte şi premier se vor mai schimba, date fiind condiţiile politice actuale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici