Iohannis despre declaraţia lui Dragnea în privinţa organizării alegerilor: Chiar el?

Preşedintele Klaus Iohannis, întrebat, la Iaşi, ce părere are despre faptul că Liviu Dragnea s-a declarat îngrijorat în legătură cu "organizarea şi coordonarea" alegerilor parlamentare din 11 decembrie, a răspuns: "Chiar el?".

2338 afișări
Imaginea articolului Iohannis despre declaraţia lui Dragnea în privinţa organizării alegerilor: Chiar el?

Iohannis despre declaraţia lui Dragnea în privinţa organizării alegerilor: Chiar el? (Imagine: Klaus Iohannis)

Klaus Iohannis a fost întrebat, marţi, la Iaşi, ce părere are despre faptul că Liviu Dragnea s-a declarat îngrijorat în legătură cu "organizarea şi coordonarea" alegerilor parlamentare din 11 decembrie, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Iohannis a răspuns: "Chiar el?" şi a zâmbit, fără să adauge alte comentarii.

În ceea ce priveşte campania electorală, Iohannis a afirmat că aceasta "nu e foarte dinamică".

"Nu e foarte dinamică această campanie şi cred că aici încă o dată se vede de ce avem nevoie de reformă în clasa politică. Avem nevoie de oameni noi şi de oameni cu experienţă. Eu cred că putem să le dăm o şansă. Poate au avut un start mai slab şi urmează câteva săptămâni mai bune", a spus Klaus Iohannis.

Liviu Dragnea s-a declarat îngrijorat în legătură cu "organizarea şi coordonarea" alegerilor parlamentare din 11 decembrie.

''AEP este cea care, pe lângă alte lucruri pe care le face şi în campanie şi în ziua alegerilor, după alegeri centralizează voturile şi repartizează mandatele pe baza unui soft la care noi deocamdată nu avem acces. Sigur că în această situaţie e firesc ca eu sa am suspiciuni care nu sunt de faţadă şi sunt foarte preocupat şi îngrijorat. Ăsta e motivul pentru care am solicitat BEC să pună la dispoziţie toate explicaţiile pe care AEP le va folosi. De asemenea, să primim dreptul de a avea un reprezentant la AEP atunci când se vor centraliza rezultatele şi va fi pus în aplicare soft-ul", declarase Liviu Dragnea.

La rândul său, premierul Dacian Cioloş l-a ironizat pe liderul PSD, Liviu Dragnea, pe tema declaraţiilor privind posibilitatea de fraudare a alegerilor, transmiţându-i că Autoritatea Electorală Permanentă este în subordinea Parlamentului.

''Am înţeles că domnul Liviu Dragnea este îngrijorat de posibila fraudare a alegerilor parlamentare. Ştiu că dumnealui este un om cu experienţă în organizarea alegerilor şi mai ştiu că, în trecut, nu totul a mers bine din acest punct de vedere. (...) Domnule Dragnea, constat ca aveţi tendinţa să sădiţi teama şi îndoiala în sufletul oamenilor, ca să vă căţăraţi apoi pe fricile lor în bătălia electorală. Mă abţin să interpretez declaraţiile dumneavoastră despre 'dreptate până la capăt'. Vă asigur însă că acest guvern sprijină Justiţia să-şi facă treaba, tocmai pentru ca tentativele de intimidare să nu-şi mai aibă locul într-o campanie electorală. Eu cred ca a venit vremea ca, în loc de teamă şi ură, liderii acestei ţări să sădească încredere şi optimism că se poate şi altfel: fără minciună, fără populism, fără corupţie. Îndrăzniţi să credeţi şi dumneavoastră, domnule Dragnea'', a scris premierul luni pe Facebook.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici