Iohannis: Exprim încrederea că alianţa de la Chişinău va continua şi aprofunda procesele de reformă

Preşedintele Klaus Iohannis salută semnarea la Chişinău a Acordului de constituire a Alianţei pentru Integrare Europeană 3, exprimând încrederea că noua alianţă de guvernare va continua şi va aprofunda procesele de reformă care să asigure parcursul european al Republicii Moldova.

117 afișări
Imaginea articolului Iohannis: Exprim încrederea că alianţa de la Chişinău va continua şi aprofunda procesele de reformă

Iohannis: Exprim încrederea că alianţa de la Chişinău va continua şi aprofunda procesele de reformă (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Salut semnarea Acordului de constituire a Alianţei pentru Integrare Europeană 3 din Republica Moldova. Îmi exprim încrederea că noua alianţă de guvernare va continua şi va aprofunda procesele de reformă care să asigure parcursul european al Republicii Moldova. Am speranţa că noua alianţă va fi una solidă şi stabilă, în măsură să răspundă aşteptărilor cetăţenilor Republicii Moldova şi partenerilor europeni, mai ales în ceea ce priveşte consolidarea instituţiilor statului şi materializarea angajamentelor asumate prin Acordurile de Asociere şi liber schimb cu Uniunea Europeană", se arată în mesajul transmis de şeful statului în urma semnării acestui acord de către liderii Partidului Liberal Democrat (PLDM), Partidului Democrat (PDM) şi Partidului Liberal (PL) din R.Moldova.

Totodată, preşedintele Iohannis a menţionat că doreşte să reafirme "susţinerea fermă şi sprijinul României pentru eforturile autorităţilor de la Chişinău în direcţia consolidării drumului spre Uniunea Europeană, precum şi continuarea dialogului politic cu forţele proeuropene", se menţionează în comunicatul Administraţiei Prezidenţiale.

Liderii celor trei partide proeuropene din Republica Moldova care au format o alianţă de guvernare au convenit asupra candidaturii la funcţia de prim-ministru, aceasta urmând să fie anunţată joi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici