Iohannis, la bilanţul DNA: Mi-aş dori să nu mai existe presiuni asupra justiţiei din zona politică

Preşedintele Iohannis a declarat, la şedinţa de bilanţ a DNA, că şi-ar dori să nu mai existe presiuni asupra justiţiei din zona politică şi să nu mai fie declaraţii ale oamenilor politici care vizează cazuri instrumentate de magistraţi, menţionând că este de apreciat promptitudinea reacţiei CSM.

312 afișări
Imaginea articolului Iohannis, la bilanţul DNA: Mi-aş dori să nu mai existe presiuni asupra justiţiei din zona politică

Iohannis, la bilanţul DNA: Mi-aş dori să nu mai existe presiuni asupra justiţiei din zona politică (Imagine: Codrin Prisecaru/Mediafax Foto)

Şeful statului a menţionat, în discursul susţinut la şedinţa de bilanţ a DNA pe anul 2014, că unul dintre aspectele la care ar dori să se refere este cel al anchetelor desfăşurate de DNA şi care vizează oameni din sfera publică, mai ales politicieni.

"Trebuie să depăşim definitiv situaţiile în care Parlamentul se opune anchetării membrilor săi. Sper ca partidele politice să-şi respecte angajamentul asumat public de a face mai simple şi mai transparente procedurile parlamentare care privesc cererile justiţiei. Mi-aş dori, de asemenea, să nu mai existe presiuni asupra justiţiei din zona politică, să nu mai avem declaraţii ale oamenilor politici care vizează cazuri instrumentate de procurori sau judecători", a spus el.

Klaus Iohannis a subliniat că "este de apreciat aici promptitudinea cu care CSM, în calitatea sa de garant al independenţei justiţiei, a reacţionat în astfel de situaţii şi a contribuit, prin poziţiile sale publice, la aşezarea discursului public într-un registru de echilibru şi responsabilitate".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici