Iohannis nu s-a răzgândit după demisia lui Stănescu: Voi lua o decizie privind remanierea Guverului după sărbătorile dedicate Zilei Naţionale/ Preşedintele: CCR nu are ce să spună

Preşedintele Klaus Iohannis a reiterat, luni seară, va lua o decizie în ceea ce priveşte remanierea miniştrilor de la Transporturi şi Dezvoltare doar după data de 1 decembrie.

2410 afișări
Imaginea articolului Iohannis nu s-a răzgândit după demisia lui Stănescu: Voi lua o decizie privind remanierea Guverului după sărbătorile dedicate Zilei Naţionale/ Preşedintele: CCR nu are ce să spună

Iohannis a declarat că va lua o decizie privind remanierea Guverului după sărbătorile dedicate Zilei Naţionale

„Aşa cum am spus - după sărbătorile dedicate Zilei Naţionale. Nu aveam absolut deloc de gând în aceste zile de sărbătoare să avem discuţii pe aceste teme, pe remanieri şi diferite diferendumuri pe care le au unii cu alţii.”, a declarat Klaus Iohannis întrebat când va lua o decizie cu privire la cea de-a doua remaniere.

Klaus Iohannis s-a întâlnit luni seară cu reprezentanţii comunităţii româneşti din Franţa. La eveniment a fost prezentă şi soţia preşedintelui, Carmen Iohannis.

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, la finalul şedinţei CEx al PSD de miercurea trecută, că o va propune pe Lia Olguţa Vasilescu la Ministerul Dezvoltării şi pe Mircea Drăghici la Ministerul Transporturilor. Decizia partidului a venit după ce şeful statului a refuzat numirea Olguţei Vasilescu la Transporturi şi a lui Ilan Laufer pentru Ministerul Dezvoltării Regionale.

Cu toate acestea, la o zi distanţă, preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că nu va lua o decizie în ceea ce priveşte cea de-a doua remaniere guvernamentală, privind portofoliile de la Transporturi şi Dezvoltare, decât după sărbătorile Centenarului şi data de 1 Decembrie.

Totodată, Lucian Şova şi-a înregistrat, joia trecută, demisia din funcţia de ministru al Transporturilor la cabinetul premierului, au precizat pentru MEDIAFAX surse guvernamentale. Demersul lui Şova a venit ca urmare a deciziei PSD de a-l remania, mandatul său urmând să fie preluat de Mircea Drăghici.

Şeful statului nu a semnat nici decretele de revocare din funcţie a miniştrilor Lucian Şova şi Paul Stănescu.

Klaus Iohannis: CCR nu are ce să spună. Sunt într-un termen foarte rezonabil de răspuns

Klaus Iohannis a declarat, luni seară, cu privire la proiectul de sesizare a CCR pentru un conflict juridic de natură constituţională între Guvern şi preşedinte anunţat de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, că se află „într-un termen rezonabil de răspuns” şi că CCR „nu are ce să spună aici”.

„În niciun fel. Guvenul mi-a făcut o solicitare şi am spus că răspund după 1 Decembrie. Dacă dumnealor se grăbesc peste măsură, îi priveste. Însă eu sunt într-un termen foarte rezonabil de răspuns. Curtea Constituţională, practic, nu are ce să spună aici. (...) Nu, Guvernul nu este deloc blocat. Guvernul nu lucrează fiindcă are alte treburi probabil. Guvernul este complet. Şi cum am mai spus nu au decât să-şi facă treaba”, a declarat Klaus Iohannis fiind întrebat cum vede anunţul făcut luni de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, cu privire la sesizarea CCR pentru un conflict juridic de natură constituţională între Guvern şi preşedinte.

Ministrul Justiţiei a anunţat, luni, că va redacta până luni un proiect de sesizare a CCR pentru un conflict juridic de natură constituţională între Guvern şi preşedinte, rezultat de refuzul de revocare şi numire a miniştrilor. Toader a anunţat că decizia sesizării CCR nu a fost luată.

"Până luni, voi redacta un proiect de posibilă sesizare a Curţii Constituţionale pentru un conflict juridic de natură constituţională între Guvernul României şi preşedintele republicii pentru refuzul de revocare şi numire a miniştrilor propuşi. Nu înseamnă că s-a luat decizia. Înseamnă că la nivelul Ministerului Justiţiei, vom redacta acest proiect de posibilă sesizare a Curţii Constituţionale. În cursul zilei de luni îl vom prezenta, îl vom discuta şi apoi cei care au competenţele de a decide vor decide dacă vor sesiza Curtea cu un astfel de conflict. Posibila sesizare venind de la Guvern, parte a conflictului, adică sub semnătura doamnei premier", a anunţat Tudorel Toader, după şedinţa Biroului Permanent Naţional al PSD.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici