Iohannis: Şi politica internă a început să intre într-o nouă etapă. Consultările devin normalitate

Preşedintele Klaus Iohannis a spus, joi, la întâlnirea cu diplomaţii români, pe care i-a primit cu prilejul Reuniunii Anuale a Diplomaţiei, că "şi politica internă a început să intre într-o nouă etapă", trecând treptat "într-un ciclu de stabilitate, dialog, consens pe teme majore".

318 afișări
Imaginea articolului Iohannis: Şi politica internă a început să intre într-o nouă etapă. Consultările devin normalitate

Klaus Iohannis (Imagine: Marius Dumbrăveanu/Mediafax Foto)

"Şi politica internă a început să intre într-o nouă etapă. Doresc să subliniez acest lucru apăsat, pornind de la celebra formulare: «Daţi-mi o bună politică internă şi vă voi da o bună politică externă!»", a declarat Iohannis, în discursul susţinut cu ocazia primirii şefilor misiunilor diplomatice ale României în străinătate, cu prilejul Reuniunii Anuale a Diplomaţiei Române.

Potrivit preşedintelui, "politica internă trece treptat într-un ciclu de stabilitate, dialog, consens pe teme majore".

"Climatul politic începe să se schimbe în raport cu anii precedenţi şi, pentru prima dată după o lungă perioadă de conflict permanent, pe probleme care privesc interesele României s-a putut obţine consens", a susţinut el.

Iohannis a adăugat că este bucuros să constate şi că "actorii politici, putere şi opoziţie, au înţeles că, dincolo de contradicţiile inerente, fireşti în democraţie, există şi calea dezbaterii şi dialogului".

"În aceste prime luni ale anului 2015, consultările au devenit normalitate", a mai spus preşedintele.

Klaus Iohannis a menţionat că obiectivul său este ca în politica internă să se păstreze şi să se dezvolte "acel set de argumente care să creeze încredere în România în plan extern".

"Includ aici nu doar cele de mai sus, ci şi întărirea mecanismelor democratice, continuarea luptei împotriva corupţiei, întărirea statului de drept şi, desigur, independenţa justiţiei. Sunt mesaje pe care vă rog să le transmiteţi cât se poate de clar şi ferm în dialogurile dumneavoastră externe", a mai spus şeful statului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici