Ion Iliescu: Ieşirea PSD de la guvernare ar fi o prostie

Fostul preşedinte al României Ion Iliescu a afirmat că ieşirea PSD de la guvernare în cazul în care cele două partide care formează Executivul nu ajung la un consens în privinţa pachetului de legi al educaţiei ar fi "o prostie".

21 afișări
Imaginea articolului Ion Iliescu: Ieşirea PSD de la guvernare ar fi o prostie

Ion Iliescu: Ieşirea PSD de la guvernare ar fi o prostie (Imagine: Alex Drifter/Mediafax Foto)

Ion Iliescu a afirmat, marţi, la Vălenii de Munte, într-un briefing de presă, că atât ieşirea de la guvernare a PSD, cât şi asumarea răspunderii de către Guvern pe legile educaţiei "ar fi o prostie".

Iliescu a spus că Guvernul şi-ar putea asuma răspunderea pe o lege, o declaraţie sau un document "care ar fi emanaţia Guvernului", or în cadrul Guvernului sunt două abordări diferite (abordarea primului-ministru care susţine proiectul propus de comisia prezidenţială condusă de Miclea şi abordarea ministrului Educaţiei Ecaterina Andronescu - n.r.) în ceea ce priveşte legile educaţiei.

"Ne aflăm într-o perioada şi aşa complicată (...) şi aşa această alianţă ar fi o alianţă oarecum forţată pentru că este vorba de două formaţiuni cu abordări diferite pe diferite probleme (...) Pe tema reformei în învăţământ nu există un punct de vedere comun al Guvernului", a spus Iliescu.

Întrebat dacă crede că PSD îşi va menţine poziţia în privinţa organizării unei dezbateri publice pe legile educaţiei şi va ieşi de la guvernare în cazul în care nu va ajunge la un acord cu PDL în acest sens, Ion Iliescu a răspuns: "Eu sper ca cei care au răspunderea guvernării să nu meargă către o astfel de soluţie arbitrară şi periculoasă".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici