Iohannis a ajuns la Senat

Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, a ajuns, miercuri, la Senat, declarând că este pregătit pentru discuţia cu PNL, PSD, UDMR şi minorităţi, că spreră într-o armonizare a punctelor de vedere şi că nu a fost contactat de preşedintele Băsescu, el precizând că va oferi mai multe detalii după discuţii.

32 afișări
Imaginea articolului Iohannis a ajuns la Senat

Primarul Sibiului Klaus Johannis (Imagine: Ovidiu Dumitru Matiu/Mediafax Foto)

La sosire, el a răspuns evaziv tuturor întrebărilor jurnaliştilor, dar a precizat că nu a fost contactat de şeful statului.

"De aseară şi până acum m-am gândit cum s-ar putea aborda chestiunea dacă se va ajunge la această chestiune", a spus Iohannis, menţionând că mai multe detalii va putea da după întâlnirea cu liderii politici.

Întrebat dacă pune vreo condiţie, el a răspuns: "De asta intrăm, să armonizăm punctele de vedere".

Iohannis verifică, la Bucureşti, dacă este compatibil cu postul de premier

Primarul municipiului Sibiu, Klaus Iohannis, care a fost propus pentru postul de premier de către liderii PSD, PNL şi UDMR a declarat, miercuri, că s-a decis să meargă la Bucureşti la discuţii şi că în cazul în care este "compatibil" cu cerinţele partidelor va face acest pas.

"M-am hotărât să merg la Bucureşti la discuţii, ştiţi că am fost invitat la ora 11.00 la o întâlnire cu liderii partidelor care vor, eventual, să mă propună pentru poziţia de premier. Vom avea o discuţie şi vom analiza dacă suntem compatibili, dacă este cazul să se facă acest pas, după care se vor face cu siguranţă şi declaraţii publice", a spus Iohannis înainte de a pleca la Bucureşti.

Întrebat dacă ar accepta un interimat de doar câteva săptămâni, Iohannis a spus că este unul din punctele pe care cu certitudine le va discuta, să vadă dacă este vorba despre un interimat scurt sau despre o soluţie care va fi viabilă pentru mai mult timp.

În ceea ce priveşte un Guvern de tehnocraţi, primarul Sibiului a spus că se poate realiza acest lucru, dar numai cu spijinul partidelor.

"Eu cred că se poate ( realizarea unui Guvern de tehnocraţi - n.r.), numai că este vorba totuşi de patru facţiuni din Parlament şi nu cred că se aşteaptă cineva să merg acolo şi singur să rezolv tot felul de probleme. Evident că lucrurile pot funcţiona numai în măsura în care partidele care doresc să mă propună mă sprijină, astfel nu se poate realiza nimic", a afirmat Iohannis.

Referitor la renunţarea la funcţia de primar, Iohannis a spus că deocamdată este devreme să se discute despre acest lucri, dar dacă propunerea parrtidelor ca el să devină premier va fi realizabilă, cu siguranţă vor trebui aplicate prevederile legii.

Liderul PSD Mircea Geoană a declarat, marţi seară, că la întâlnirea dintre liderii PSD, PNL, UDMR şi cel al grupului minorităţilor naţionale, s-a convenit ideea susţinerii unui premier independent şi a unui guvern de specialişti, urmând ca miercuri, la ora 11.00, la Senat, să aibă loc o rundă finală de consultări cu partidele, la care este invitat, pentru o "discuţie clarificatoare", şi Klaus Iohannis.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici