Joseph Biden pregăteşte decizii rapide în domeniul economic, ecologic şi în materie de imigraţie

  • Joseph Biden va emite zeci de ordonanţe executive în primele zile ale mandatului
  • Noul preşedinte al SUA pregăteşte decizii importante în domeniul economic, pentru protejarea climei şi în materie de imigraţie
  • Biden va aborda urgent cele "patru crize" - pandemia, problemele climatice, economia şi inegalităţile
1400 afișări
Imaginea articolului Joseph Biden pregăteşte decizii rapide în domeniul economic, ecologic şi în materie de imigraţie

Sursa foto: Mediafaxfoto

Noul preşedinte al SUA, Joseph Biden, intenţionează să emită zeci de ordonanţe executive în primele zece zile de mandat, pentru reglementări în domeniul economic, pentru protejarea mediului, în sistemul medical şi în materie de imigraţie, informează publicaţia The Hill.

Potrivit unui plan obţinut de publicaţia The Hill, Joseph Biden va emite 53 de ordonanţe prezidenţiale în primele zece zile ale mandatului, pentru remedierea rapidă a unor politici elaborate de Administraţia Donald Trump şi pentru configurarea propriei abordări politice.

Primele decizii prezidenţiale vor viza redresarea economiei SUA, protejarea mediului înconjurător, domeniul medical şi imigraţia.

Noua Administraţie de la Washington se va concentra pe abordarea în mod prioritar a celor "patru crize" - pandemia, problemele climatice, economia şi inegalităţile sociale.

Primele ordonanţe prezidenţiale vor decide obligativitatea purtării măştilor medicale la nivel federal, prelungirea moratoriului privind evacuările din case în cazul întârzierii achitării creditelor, anularea unor restricţii de călătorie impuse de Administraţia Donald Trump şi sistarea lucrărilor la zidul de la frontiera dintre SUA şi Mexic.

Joseph Biden intenţionează să reinstituie politici din timpul Administraţiei Barack Obama care vor reglementa strict transferul de echipamente militare departamentelor locale ale poliţiei, un subiect care a ajuns în centrul atenţiei în contextul protestelor antirasism.

De asemenea, Joseph Biden va pregăti organizarea în SUA a unui summit privind protejarea climei. În materie de imigraţie, ar urma să fie creată o structură federală pentru reunificarea persoanelor de origine străină separate de rude apropiate în timpul Administraţiei Donald Trump.

Vor fi emise ordonanţe în materie de recrutare a forţei de muncă, dar şi pentru reanalizarea operaţiunilor antiteroriste, inclusiv prin reinstituirea politicii care are obiectivul închiderii Penitenciarului militar de la Guantanamo Bay.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici