Judecătorii din SERBIA au extins termenul până la care România poate cere EXTRĂDAREA lui Sebastian Ghiţă. De ce întârzie autorităţile româneşti

Judecătorii Curţii Supreme de Justiţie din Serbia au extins cu 40 de zile, la cererea României, termenul limită pentru trimiterea cererii de extrădare în cazul lui Sebastian Ghiţă, a declarat Bojana Stankovici, purtătorul de cuvânt al instanţei, citată de agenţia Tanjug.

1237 afișări
Imaginea articolului Judecătorii din SERBIA au extins termenul până la care România poate cere EXTRĂDAREA lui Sebastian Ghiţă. De ce întârzie autorităţile româneşti

Judecătorii din SERBIA au extins termenul până la care România poate cere EXTRĂDAREA lui Sebastian Ghiţă. De ce întârzie autorităţile româneşti

Purtătorul de cuvânt al Curţii, Bojana Stankovic, a declarat, miercuri, citată de agenţia de presă Tanjug, că instanţa a prelungit, la solicitarea Ministerului Justiţiei din România, termenul de depunere a cererii în procedurile de extrădare, pentru o perioadă de până la 40 de zile de detenţie.

Pe 21 aprilie, ministerul Justiţiei anunţa că a primit actele de la instanţele emitente ale mandatelor de arestare preventivă în cazul lui Sebastian Ghiţă, precizând că sunt în curs de traducere, urmând a fi definitivată cererea de extrădare a fostului deputat din Serbia.

"Acest examen de regularitate presupune analizarea corespondenţei întregii documentaţii cu cerinţele prevăzute de instrumentul internaţional aplicabil Convenţia Europeană de extrădare – Paris 13 dec. 1957), cu legea română incidentă (Legea nr. 302/2004, privind cooperarea judiciară internaţională în materie penală, republicată, cu modificările şi completările ulterioare), precum şi cu exigenţelor autorităţilor sârbe care au solicitat, între altele, traducerea documentelor în limba sârbă. Cu respectarea termenelor legale, după finalizarea traducerilor care însumează un număr considerabil de pagini, cererea de extrădare şi documentele însoţitoare vor fi transmise autorităţilor competente din Republica Serbia", transmitea Ministerul Justiţiei printr-un comunicat de presă.

Tudorel Toader, ministerul Justiţiei, a declarat atunci că se aşteapta ca extrădarea lui Sebastian Ghiţă să se realizeze cât mai curând.

În prezent, Sebastian Ghiţă este în arest, în Serbia, după ce a fost depistat de autorităţi la Belgrad pe 13 aprilie. Pe numele fostului deputat au fost emise până acum mandate de arestare preventivă în lipsă în două dosare ale DNA.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici