Kelemen, despre moţiune: UDMR se va comporta ca o formaţiune politică de opoziţie "aproape sigur"

Preşedintele UDMR Kelemen Hunor a declarat, miercuri, după o întâlnire cu liderii PNL Alina Gorghiu şi Vasile Blaga, că Uniunea va lua o decizie în privinţa votului la moţiunea de cenzură luni, dar “aproape sigur că se va comporta ca o formaţiune de opoziţie”.

103 afișări
Imaginea articolului Kelemen, despre moţiune: UDMR se va comporta ca o formaţiune politică de opoziţie "aproape sigur"

Kelemen Hunor, UDMR (Foto: Mediafax)

Kelemen Hunor a spus că a avut o primă discuţie cu cei doi lideri liberali despre moţiunea de cenzură, dar şi situaţia de la TVR, arătând că urmează şi alte întâlniri şi că Uniunea va lua o decizie luni.

"Moţiunea de cenzură - un instrument politic şi este foarte bine să fie folosit în fiecare sesiune parlamentară. Rămâne, cel puţin pentru mine, întrebarea dacă era bine să fie iniţiată această moţiune acum sau peste două, trei săptămâni, dar nu mai este cale de întoarcere. UDMR este în Opoziţie şi aproape sigur că se va comporta ca o formaţiune politică în Opoziţie, sigur că nu va vota împotriva moţiunii de cenzură, dar consultându-mă cu colegii mei marea majoritate crede că trebuie să mergem pe logica unei formaţiuni politice în Opoziţie", a spus Kelemen Hunor.

El a arătat că decizia formală cu privire la votul asupra moţiunii de cenzură va fi luată luni la şedinţa grupurilor reunite ale UDMR.

"Ne interesează, şi asta am spus colegilor de la PNL, dacă cumva acest Guvern pică sau premierul Victor Ponta face un pas înapoi trebuie să ştim ce vor să facă mai departe. Este un lucru poate mai important decât soarta moţiunii de cenzură pentru că este o perioadă limitată până la alegerile parlamentare. Trebuie să vedem proiectele, programul politic pentru această perioadă şi despre acest lucru trebuie să vorbim la următoarea întâlnire, nu despre altceva", a adăugat liderul Uniunii.

El a spus că dacă unii parlamentari din coaliţie nu vor fi în favoarea moţiunii nu există voturile necesare pentru a trece această moţiune de cenzură.

"Nu avem voturile necesare fără ajutorul unora din coaliţia actuală de a da jos Guvernul", a mai arătat Kelemen Hunor.

Întrebat dacă UDMR este interesat să intre în prezent la guvernare, Kelemen Hunor a răspuns că este prematur să se discute această problemă, însă a apreciat că programul de guvernare al PNL este unul convingător, dar că este unul pe patru ani.

Liderul UDMR a spus că liderii PNL l-au informat că în cazul în care vor ajunge la guvernare vor veni cu un program pe un an.

Kelemen Hunor s-a întâlnit, miercuri, la sediul PNL din Modrogan, cu copreşedinţii PNL Alina Gorghiu şi Vasile Blaga.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici