Kelemen Hunor a votat "cu gândul la modificările care vor urma în UE"

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a votat la secţia amenajată la Primăria comunei harghitene Cârţa, în care pe vremuri a funcţionat maternitatea unde s-a născut, el spunând că şi-a dat votul pentru prezenţa comunităţii maghiare în PE şi "cu gândul la modificările care vor urma la nivelul UE".

54 afișări
Imaginea articolului Kelemen Hunor a votat "cu gândul la modificările care vor urma în UE"

Kelemen Hunor a votat "cu gândul la modificările care vor urma în UE" (Imagine: Haaz Sandor/Mediafax Foto)

Kelemen a mers la vot la secţia amenajată în sediul Primăriei Cârţa, judeţul Harghita, alături de soţia lui şi de fetiţa lor, Hanna, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Am votat pentru o Uniune puternică, pentru o prezenţă a comunităţii maghiare în PE, cu gândul de a asigura în continuare pace, stabilitate şi prosperitate în acelaşi timp, cu gândul la modificările care vor urma la nivelul UE. Comunităţile etnice şi lingvistice au un rol important în UE, aduc inclusiv o bogăţie pentru fiecare ţară, pentru fiecare naţiune, iar noi credem că schimbările care vor urma trebuie să meargă şi în direcţia aceasta, să fie în preocuparea Comisiei, a Parlamentului soarta comunităţilor etnice, inclusiv soarta comunităţii maghiare din România. Aceastea sunt azi gândurile noastre şi sunt convins că vom avea un rezultat bun", a afirmat Kelemen.

Pentru preşedintele UDMR clădirea Primăriei Cârţa are o semnificaţie aparte, întrucât acolo, pe vremuri, a funcţionat maternitatea din localitate, în care s-a şi născut, în 1967.

În judeţul Harghita, sunt înscrise pe listele electorale permanente 270.815 de persoane. Aici au fost înfiinţate 290 de secţii de votare, majoritatea în şcoli, sedii de primării şi în case de cultură.

În judeţ au fost distribuite 297.897 de buletine de vot, 269.548 de timbre autocolante şi 1.450 de ştampile cu menţiunea "Votat", câte cinci pentru o secţie de vot.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici