Kelemen: Mesajul UDMR la Cotroceni - cei care au câştigat alegerile au dreptul să vină cu premierul

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, sâmbătă, la finalul şedinţei CRU de la Târgu-Mureş, că Uniunea va merge la consultările de la Cotroceni cu mesajul că cei care au câştigat alegerile au dreptul să vină cu propunerea pentru funcţia de premier şi să formeze Guvernul.

123 afișări
Imaginea articolului Kelemen: Mesajul UDMR la Cotroceni - cei care au câştigat alegerile au dreptul să vină cu premierul

Kelemen: Mesajul UDMR la Cotroceni - cei care au câştigat alegerile au dreptul să vină cu premierul (Imagine: Mihai Barbu/Mediafax Foto)

Kelemen Hunor a spus, la finalul şedinţei CRU de la Târgu Mureş, că România are nevoie de stabilitate, de coerenţă în ceea ce priveşte abordările economice şi fiscale.

"La Cotroceni mergem cu un singur mesaj: cei care au câştigat alegerile au tot dreptul să vină cu propunerea pentru funcţia de premier şi să formeze Guvernul. Asta e situaţia, avem nevoie de stabilitate, de coerenţă în ceea ce priveşte abordările economice şi fiscale şi avem nevoie de o opoziţie constructivă, indiferent cine şi câţi vor sta în opoziţie", a spus Kelemen.

Întrebat dacă UDMR a luat în calcul faptul că preşedintele Băsescu ar putea să nu îl nominalizeze pe Victor Ponta ca premier, liderul UDMR a răspuns negativ.

"Nu. După câte ştiu eu, asta va fi soluţia corectă", a afirmat Kelemen Hunor.

Acesta a subliniat că va conduce delegaţia UDMR la consultările de la Cotroceni, din care vor mai face parte vicepreşedintele politic Borbely Laszlo, secretarul general Kovacs Peter, preşedintele CRU, Biro Rozalia, preşedintele Aleşilor Locali, Borboly Csaba.

Preşedintele Traian Băsescu a invitat partidele parlamentare la consultări în vederea desemnării candidatului pentru funcţia de prim-ministru, luni, la ora 10.00, la Cotroceni, acestea urmând să se desfăşoare în acelaşi timp cu toţi reprezentanţii partidelor politice şi ai minorităţilor naţionale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici