Klaus Iohannis are astăzi consultări cu reprezentanţii societăţii civile pentru organizarea referendumului

Preşedintele Klaus Iohannis a convocat, pentru marţi, la Cotroceni, consultări cu reprezentanţii societăţii civile cu privire la oportunitatea organizării unui referendum pe justiţie. Anunţul a fost făcut iniţial de Elena Calistru, membru al organizaţiei Funky Citizens.

552 afișări
Imaginea articolului Klaus Iohannis are astăzi consultări cu reprezentanţii societăţii civile pentru organizarea referendumului

Klaus Iohannis are marţi consultări cu reprezentanţii societăţii civile pentru organizarea referendumului

„Am primit (şi acceptat) o invitaţie de a participa la consultările Preşedintelui cu o parte din organizaţiile din societatea civilă cu privire la oportunitatea organizării unui referendum pe justiţie. Se întâmplă marţi, la Cotroceni. Aşa că am nevoie de inteligenţa voastră colectivă - voi cum simţiţi acest posibil referendum deodată cu europarlamentarele? Strică, ajută? Cum ar trebui să sune întrebarea?”, a scris, vineri, pe Facebook, Elena Calistru, reprezentanta organizaţiei Funky Citizens.

Reprezentanţii magistraţilor, respectiv asociaţiile profesionale şi instituţii judiciare, sunt invitaţi miercuri la discuţii cu preşedintele Klaus Iohannis pe tema reformei justiţiei şi a referendumului pe justiţie, anunţă, pe Facebook, judecătorul Cristi Danileţ.

Invitaţie pentru reprezentanţii magistraţilor 

„Miercuri 27 martie, ora 17, Cotroceni: Reprezentanţii magistraţilor (asociaţii profesionale şi instituţii judiciare) sunt invitaţi să aibă o discuţie cu Preşedintele ţării pe tema reformei justiţiei şi a referendumului pe justiţie. Voi participa şi eu la întâlnire", a scris, pe Facebook, judecătorul Cristi Danileţ.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat săptămâna trecută că este „aproape hotărât” să organizeze un referendum pe data de 26 mai, când vor avea loc alegerile europarlamentare, şi că alături de echipa de la Cotroceni lucrează foarte intens la acest lucru. Şeful statului a mai spus că îşi doreşte ca poporul român „să spună clar dacă tolerează corupţia sau dacă trebuie să tragem linia şi să spunem atât”.

Ulterior, el a declarat la Sinaia că a început să reevaluez ideea unui referendum pentru „a da românilor votul înapoi”, deoarece numai aşa românii pot arăta că nu mai sunt de acord „cu felul în care PSD strică legile justiţiei”.

„Am început să reevaluez ideea unui referendum, fiindcă doar aşa românii pot arăta că nu mai sunt de acord cu felul în care PSD strică legile justiţiei, îşi bate joc de ţară şi de români”, a spus,
la Gala Premiilor TNL „Mircea Ionescu Quintus”, Klaus Iohannis.

Consultări pe tema referendumului

Iohannis a spus că a invitat deja, pentru începutul săptămânii viitoare, mulţi români interesaţi cu care va avea consultări pe tema referendumului, deoarece îşi doreşte un referendum bine organizat şi bine gândit, în parteneriat cu societatea civilă, cu partidele de bună credinţă şi împreună cu românii.

„Avem acum posibilitatea să arătăm că aşa nu mai merge, avem alegeri europarlamentare (...). Pentru a da românilor votul înapoi, am început să reevaluez ideea unui referendum”, a spus Iohannis.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici