Klaus Iohannis, desemnat candidatul PNL la Preşedinţie: Nu a fost un vot "controversial", nu au existat nici un fel de contre

Preşedintele PNL, Klaus Iohannis, a fost desemnat, luni, de Delegaţia permanentă, drept candidatul partidului la alegerile prezidenţiale din noiembrie, au declarat pentru MEDIAFAX surse liberale.

3086 afișări
Imaginea articolului Klaus Iohannis, desemnat candidatul PNL la Preşedinţie: Nu a fost un vot "controversial", nu au existat nici un fel de contre

Klaus Iohannis (Imagine: Marius Dumbraveanu/ Mediafax Foto)

Iohannis, după DP: Nu a fost un vot controversial; Nu au existat nici un fel de contre

Preşedintele PNL Klaus Iohannis a declarat, după ce a fost desemnat de către DP drept candidat al partidului la prezidenţiale, în detrimentul lui Crin Antonescu, fostul lider liberal, că votul delegaţilor nu a fost unul "controversial" şi că nu au existat niciun fel de contre legat de acest subiect.

"Dacă veni vorba de a detalia un pic acest vot, pot să vă spun că nu a fost un vot controversial, a fost un vot absolut democratic (...) Nu au existat nici un fel de contre, nu au existat luări de poziţii critice. Este un lucru important, fiindcă această - cum spuneţi dumneavostră - luptă a fost un concept care a fost vehiculat în spaţiul public fără să existe în realitate", a spus Iohannis, răspunzând unei întrebări.

Preşedintele PNL a arătat că nu a existat o luptă între el şi fostul lider liberal Crin Antonescu pe acest subiect.

"Noi nu ne-am luptat, noi am optat. Atât Crin Antonescu cât şi eu am optat pentru candidatură. Delegaţia Permanentă a tranşat statutar acest lucru, am luat act, mergem mai departe ca şi colegi", a spus Iohannis.

Întrebat cum vede rolul lui Antonescu în campania prezidenţială, Iohannis a precizat că, din momentul în care Delegaţia Permanentă s-a pronunţat, nu mai există tabere în partid.

"Delegaţia Permanentă a votat, partidul îşi însuşeşte votul. Nu mai există niciun fel de tabere, toată lumea din PNL va lupta pentru candidatul nostru, este evident", a spus Iohannis.

El a mai spus că în etapa imediat următoare va exista o cercetare sociologică pentru a se desemena candidatul dreptei, acest lucru urmând a fi finalizat probabil în jurul datei de 5 august.

Conform surselor citate, Iohannis a obţinut un număr de voturi aproape dublu faţă de Antonescu, din partea membrilor Delegaţiei Permanente.

Astfel, pentru Klaus Iohannis au optat 110 membri ai Delegaţiei Permanente, în timp ce pentru Crin Antonescu au votat doar 56.

Iohannis: Etapa desemnării candidatului dreptei, finalizată probabil în jurul datei de 5 august

Liderul PNL Klaus Iohannis a declarat, luni, că, după ce a fost desemnat candidatul partidului pentru prezidenţiale urmează o cercetare sociologică, astfel încât să fie desemnat candidatul dreptei dintre el şi Cătălin Predoiu, până în 5 august, şi că nu se aşteaptă să apară un al treilea candidat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici