Klaus Iohannis: E în fişa postului ministrului Justiţiei să monitorizeze şefii parchetelor

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri că ”este în fişa postului” ministrului Justiţiei să monitorizeze activitatea şefilor de parchete, subliniind că este mulţumit de cum îşi fac treaba structurile Ministerului Public, inclusiv DNA.

883 afișări
Imaginea articolului Klaus Iohannis: E în fişa postului ministrului Justiţiei să monitorizeze şefii parchetelor

Klaus Iohannis: E în fişa postului ministrului Justiţiei să monitorizeze şefii parchetelor (Imagine: Alexandru Dobre/ Mediafax Foto)

”Dacă citim cu atenţie Constituţia şi legile în vigoare, citim acolo că Ministerul Public îşi desfăşoară activitatea sub ochiul ministrului Justiţiei, ceea ce e un lucru bun şi chiar mă aştept de la domnul ministru să sprijine Ministerul Public, pe procurorul general, pe procurorul şef DNA, procurorul şef DIICOT ca să îşi îndeplinească mai bine misiunile”, a declarat preşedintele Klaus Iohannis.

Şeful statului a spus că o monitorizare din partea ministrului Justiţiei este normală.

”Cu siguranţă îi va monitoriza, este în fişa postului cum s-ar spune. (...) Evident că dacă lucrează împreună în ceea ce am numit cooperare loială, între Ministerul Justiţiei şi Ministerul Public lucrurile pot merge mai spre bine, altfel decât la începutul anului, când Ministerul Justiţiei şi Ministerul Public au avut poziţii divergente în privinţa Ordonanţei 13”, a afirmat preşedintele, care s-a declarat totodată mulţumit de activitatea structurilor Ministerului Public.

”Am mai spus-o şi îmi place să repet: Ministerul Public, inclusiv DNA, îşi fac foarte bine treaba”, a conchis Iohannis.

Tudorel Toader a declarat, miercuri, după evaluarea conducerilor Parchetului General şi DNA că momentan nu este oportună declanşarea mecanismului de revocare a procurorului general, Augustin Lazăr şi a procurorului şef DNA, Laura Codruţa Kovesi, dar cele două instituţii vor fi monitorizate.

"Evaluând toţi factorii de constituţionalitate, de legalitate, de oportunitate, am apreciat că în acest moment nu este oportună declanşarea mecanismului instituţional de revocare a procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi justiţie şi a procurorului şef DNA", a declarat ministrul Justiţiei, Tudorel Toader.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici