Preşedintele Klaus Iohannis i-a retras lui Mihai Necolaiciuc Ordinul Naţional "Steaua României"

Preşedintele Klaus Iohannis i-a retras, marţi, lui Mihai Necolaiciuc Ordinul Naţional "Steaua României" în grad de Cavaler având în vedere decizia Curţii de Apel Bucureşti, care l-a condamnat definitiv, în noiembrie 2016, la opt ani de închisoare pentru abuz în serviciu.

783 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Klaus Iohannis i-a retras lui Mihai Necolaiciuc Ordinul Naţional "Steaua României"

Preşedintele Klaus Iohannis i-a retras lui Mihai Necolaiciuc Ordinul Naţional "Steaua României" (Imagine: Catalin Abagiu/ Mediafax Foto)

"Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat marţi, 28 martie a.c., decretul privind retragerea decoraţiei Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Cavaler domnului Necolaiciuc Mihai, având în vedere Decizia Penală nr. 1758 din 23 noiembrie 2016 a Curţii de Apel Bucureşti. Ordinul a fost acordat prin Decretul Preşedintelui României nr. 554 din 1 decembrie 2000, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 666 din 16 decembrie 2000", potrivit unui anunţ al Administraţiei Prezidenţiale, postat marţi seară pe site-ul instituţiei.

În noiembrie 2016, fostul director general al CFR, Mihai Necolaiciuc, a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Bucureşti, la opt ani de închisoare pentru abuz în serviciu, pedeapsa fiind redusă de la zece ani, cât decisese iniţial Judecătoria Sectorului 1.

Sentinţa a fost dată în dosarul în care Mihai Necolaiciuc, mai mulţi foşti şefi din CFR SA şi administratori de firme au fost acuzaţi pentru fraudarea companiei. În acest dosar au fost comasate trei cauze în care Mihai Necolaiciuc şi alte persoane au fost trimişi în judecată, pentru fraude de aproximativ 56,7 milioane de euro.

Mihai Necolaiciuc fusese eliberat din închisoare în iulie 2015 după ce a fost condamnat într-un al patrulea dosar, cel care a ajuns şi cel mai târziu la instanţă. Curtea de Apel Bucureştri l-a condamnat în 2014 pe Mihai Necolaiciuc la patru ani şi şase luni de închisoare cu executare, în dosarul privind o fraudă de 2,7 milioane de euro produsă prin achiziţionarea de bunuri într-un proiect de reconstruire a infrastructurii afectate de inundaţiile din 2000.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici